Jesteście chyba chorzy-wszyscy, którzy uważacie ten film za "dobry"??? kim wy jesteście?
ode mnie: film bardzo, baaardzo słaby. tanie, okrutne chwyty. dobre dla wielbicieli wypruwania z psów flaków. krew, krzyk i gówno. To ostatnie podsumowuje całą produkcję.
film DLA milosnikow rozjechanych zwierzat. nie - w filmie sa zwierzeta. oj, cos niedokladnie ogladalas. musisz powtorke zrobic. do tego powies se na scianie plakat i zacznij w kieszeni nosic scyzoryk - jak ci wspaniali chlpocy, ktorzy - przeciwnie niz zwierzeta - w filmie byli.
dalej - jest to potwornie słaby i tani (uwaga! - nie w sensie pieniedzy!) film. gra na najnizszych emocjach. zbyt brutalny. nie jest to, do chuja, studium MLODZIEZY ANGIELSKIEJ. Nie jest to tez arcydzielo.
I co ci tak szkoda tego pieska zadźganego nożem (przez przypadek) było? ;)
A tak na marginesie film wcale nie etapuje beznadziejnie przemocą, wszytsko jest na swój spośób uzasadnione, jeżeli Eden Lake jest dla ciebie zbyt brutalny to naprawde mało w życiu dziewczynko widziałaś ;>
Jedyną chorą osobą w tym gronie jesteś Ty i rarerirorury. Spotkajcie się będzie z was naprawdę chora para. Potem urodzisz mu naprawdę chore dzieci, które za kilkanaście lat będą swoimi chorymi komentarzami zatruwać życie użytkownikom filmwebu.
Gdzieś Ty w tym filmie widziała zwierzęta wypruwane z flaków? No widzę, że wyobraźnia też jest u Ciebie chora. O i jeszcze lubiłaś chyba w dzieciństwie (przy założeniu, że już nie jesteś dzieckiem) bawić się zwłokami zwierząt rozjechanych na brodze skoro tak często o tym wspominasz...oj to zapewne objaw zdrowia psychicznego.
A wracając do filmu bo o Tobie wiemy już wszystko...W tym filmie brutalność ma czemuś służyć, ma pokazać jaka może być dzisiejsza młodzież. Wystarczy popatrzeć czasem na jakieś informacje aby przekonać się, że dzieci coraz częściej dopuszczają się zbrodni. A do tego nieraz są bardziej okrutni od dorosłych. W tym filmie krwawe efekty nie są wprowadzone na siłę. Jak można by ten film przedstawić bez krwi to ja nie wiem. Nierealistyczna szmira by z tego była.
A reszty mi się komentować nie chcę bo to typowe trollowe: "film do dupy bo tak!". Nawet podyskutować nie można.
Ten film pokazuje do czego mogą posunąć się ludzie w pewnych warunkach. Żaden obraz nie wstrząsnął tak bardzo moja psychiką jak Eden Lake, żaden mnie tak nie poruszył. Ten film to arcydzieło w swoim gatunku.
9,5/10
jo arcydzielo w tym filmie jest pelno glupich sytuacji chociażby ta jak dorosly czlowiek nie moze dac rady 12 latkom buhahahahahah gniot jednego bym jebnal reszta by poleciala do mamy buhahahahahahah
Chwała ci o wielki krytyku kilim5 niezastąpiony oceniaczu realizmu w filmach. Dwie kwestie każą mi sądzić, że zbyt inteligentny to ty nie jesteś.
1.) Naprawdę nie trzeba być geniuszem żeby zauważyć, że najstarsi z chłopców mieli dużo więcej niż 12 lat. Na moje oko między 15 a 17. Nie wiem niestety czy jesteś w stanie zrozumieć, że słowa bohatera "banda 12 latków" nie muszą koniecznie oznaczać, że wszyscy mają po 12 lat.
2.) Nawet gdyby mieli po 12 lat to zrozum wreszcie, że filmy często opowiadają historie mało prawdopodobne, mało prawdopodobne nie znaczy nie możliwe. Nie świecie żyje ponad 6 miliardów ludzi i zdziwiłbyś się jakie nieprawdopodobne rzeczy potrafią się im zdarzyć. Dla przykładu jedna stewardesa wypadłą z samolotu lecącego ponad 1000 metrów nad ziemią i przeżyła (to był fakt) gdyby takie coś pokazać w filmie to zaraz by się znalazła zgraja troli takich jak ty stwierdzająca, że film był głupi, bo jak ktoś mógł przeżyć spadając z takiej wysokości? Nie będe się dalej rozwodził, bo z doświadczenia wiem, że i tak niewiele z tego zrozumiesz.
Fil moim zdaniem bardzo dobry, ale nie chciałbym często oglądać takich produkcji. Bardzo dużo złych emocji, które pozostawiają niemiłe uczucie.
Zauważyłem też, że sporo ludzi nie załapało głównego przesłania, bo nie chodziło tu o sam fakt, że młodzież jest zła i trzeba z nią walczyć, ale głownie o to dlaczego ta młodzież sie taka staje. Wiem, że w kraju w którym nagminnie bije się dzieci to co powiem nie jest modne, ale fakty są takie, że bicie uczy dzieci, ze agresją rozwiązuje się problemy i to głównie to przesłanie moim zdaniem płynie z tego filmu.
nie ty to jestes babolu geniuszem jak 150 wali mnie ile oni mieli lat ten film jest slaby i naciagany a ty tlumaczysz go sobie tym ze na świecie żyje ponad 6 miliardów ludzi pewnie jestes szpecem od archiwum x i super niani a przeslanie to zes wyjebal pewnie z jakiejs madrej recenzji bo na wiecej cie nie stac no i pewnie jestes przciwny biciu bo starzy tlukli cie jak psa w dziecinstwie wiec dlaczego nie biegasz po lesie ze scyzorykiem psipadek nie jestes taki sam jak bohaterowie filmu CIPA ktora wmawia sobie ze jest inteligentna buhahahaha i nie wychodzi wieczorem z domku mam racje
mam
no mam
wiedzialem ze mam
teraz z placzem mozesz wziac swoja inteligencje w buty wlozyc i wlaczyc sobie pile5 i napisac recenzje ze pewnie glowni bohaterowie byli bici
teraz cię wali ile mieli lat? a wcześniej to był jeden z twoich czołowych argumentów buahahahaha. Zabawnym jesteś człowieczkiem, ale w sumie to mi ciebie szkoda, bo to nie twoja wina, że masz ADHD (jak inaczej wytłumaczyć ten bełkot?). Popracuj troszeczkę nad znakami interpunkcyjnymi tak żeby ktokolwiek oprócz ciebie samego mógł cię zrozumieć, albo skup się na pojedynczych krótkich zdaniach typu "jesteś gupi", "idź stąd" :)
Łoł! ubawiłem się naprawdę. Dzięki ci kilim5 ;)
proszę ;]
więc podsumowując tak mam adhd
wow
ale mi dałeś czadu chyba się potne
szczerze mówiąc jesteś żenujący
jakoś mój bełkot zrozumiałeś
i specjalnie dla ciebie piszę ą i ę
fanfary na twoją cześć
taaadddddaaaaaaaaaaaa
i werble
tyryryryrry ty tyryryrry ty
W sumie to po części się zgadzam z twórcą tematu. Ale film był całkiem dobry, jako obraz o bezmyślnej i bezmózgiej części społeczeństwa, w sumie, jeśli nic się nie zmieni, nam wszystkim już niedużo brakuje do tego żeby takie filmy były dokumentami. Niechciałbym się nikomu tutaj narazić tylko wypowiadam swoją opinię. Odemnie 7,5/10 PS a tak na marginesie walczycie ze sobą jakbyście chcieli kogoś przekonać do swoich opinii, a ja wam powiem że się nie da, bo każdy lubi co innego, jeden jest wrażliwy, inny nie grzeszy mądrością, a jeszcze inny jest taką świnią jak ci "mali" boharerowie z tego filmu (ale tych trzeba tępić jak szkodniki!), tyle jest opinii ilu oceniających, każdy ma swój gust, świnia lubi gówno, a ksiądz zdrowaśki tak już jest. POZDRO wszystkim
film d d.... niestety myslalem ze pokaza w nim cos co zaskoczy widza i nie chodzi o brutalnosc bo byla ponad stan ale ten filmn jest dziwny i ochydny szkoda czasu na badziew
Więc od teraz film, który nie zaskoczy widza to badziew...hmmm mam nadzieję, że tą samą zasadę będziesz stosować do wszystkich filmów jakie zobaczysz...więc lepiej już nic nie oglądaj...
"trol to cie zrobil cipo z lasu
co za mulisko "
Nawet komentować nie trzeba..
Dzieci nie oglądajcie takich filmów bo wszystko zostaje w psychice i zaczynacie gadać takie bzdury.
Rozumiem,że nie każdemu film ten musiał przypaść do gustu ,ale powinno się podać sensowne argumenty bo stwierdzeniem ,że film jest głupi bo jest głupi daje się do zrozumienia że nie jest się zbyt mądrym.
Zaraz pewnie nazwiesz mnie "cipą z lasu..".. :D
nie nie jestem zbyt madry i ty pewnie tez
Nawet komentować nie trzeba..
to po co komentujesz hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
@-kilim5
wszystko wskazuje że jesteś niestety trolem, na początku było względnie ok a na koniec pokazałeś prawdziwą twarz.