zjezdzacie ten film na maksa a tak na dobra sprawe to raczej az tak zly to on nie jest!! to jest takie zwylke kino amerykanskie, taki typowy sredniak!!! jesli szukacie filmu ambitnego to nie tedy droga!!! tak na dobra sprawe to te oceny na filmwebie to se mozna w du... wlozyc!! jak widze np. ze takie wzgorza maja oczy maja wyzsza ocene od filmu powyzej to normalnie krew mnie zalewa!!! smiechu warte!! jeszcze jedno: nie badzmy az tak ambitni bo niedlugo kino amerykanskie wogole upadnie a co wtedy??? zanudzimy sie na smierc!!! pozdro
Może i zły to on nie jest ale pierwszej części nie dosięga do pięt. Pewnie dlatego padło dużo ostrych słów na ten film... Wszyscy spodziewali się (ja również), ze druga część będzie co najmniej tak dobra jak poprzednia.
Co do terminu ?Amerykański średniak?? Napiszesz go komentarzu pierwszej części filmu ?? Nie sądzę bo Efekt Motyla 1 (jak dla mnie) - fenomen.
Jeśli chodzi o Twój komentarz na temat ocen filmów na filweb.pl, to będziesz musiała sprawdzić terminy demokracja (w analogicznym znaczeniu do tej sytuacji) i średnia arytmetyczna bo właśnie na tym oparta jest owa ocena.
??nie badzmy az tak ambitni?? ? chcesz się cofnąć w rozwoju ? żeby bawiły nas ruszające się dwie klatki ? Jak nie chcesz być ambitna to chociaż nie nakłaniaj reszty do tego.
??niedlugo kino amerykanskie wogole upadnie?? ? skąd masz takie informacje ? Reguła jest prosta ? jak będą robić dobre filmy (a chyba takie chcemy), to na pewno nie upadnie. Ewentualnie przeżyje kryzys. Poza tym nie tylko amerykańskie kino istnieje wiec na pewno nudzić się nie będziemy? Aaa, no i ten nagłówek Twojej wypowiedzi ? mało zachęcający na napisanie pozytywnego komentarza?
Pozdro ; ) Jamal`
moze rzeczywiscie troche przesadzilem w naglowku :) Ale chcialem zauwazyc ze napisales cos co przewija sie na tej stronie internetowej tysiackroc a mianowicie "wszyscy sie spodziewali..."!! Nie mozna a nawet stwierdzam ze niewolno spodziewac sie po kontynuacjach ze beda lepsze od swych Mam! takie wlasnie podejscie zabija te filmy, ktore w wiekszosci bylyby o wiele lepiej postrzegane gdyby powstaly jako pierwsze! Sam dobrze wiesz ze trudno byloby ci wymienic choc kilka kontynuacji ktore dorownywalyby swoim poprzedniczka, ale to nie znaczy ze sa zle po prostu my wymagamy od nich za duzo!!
co do ambicji to chodzi mi glownie o to ze zabija ona komedie zwlaszcza polskie! zaczelismy gonic za "ambitnym kinem europejskim" i co z tego mamy??! umarly gdzies polskie dobre komedie a zamiast tego mamy coraz wiecej nudnych gniotow!!
to prawda ze amerykanie robia coraz gorsze filmy ale zacznijmy odrozniac filmy "syfowate" od takich ktore mimo wszystko cos jeszcze soba prezentuja tak jak efekt motyla 2!
pozdro (przepraszam wszystkich ktorych ten naglowek mogl obrazic)