Efekt motyla 2

The Butterfly Effect 2
2006
5,5 50 tys. ocen
5,5 10 1 50263
4,0 6 krytyków
Efekt motyla 2
powrót do forum filmu Efekt motyla 2

katastrofa!

użytkownik usunięty

Pierwsza cześć była świetna, dobry wątek psychologiczny, dobre aktorstwo, dobra fabuła, a druga to już totalna beznadzieja zrobiona na siłę. Można by było wymyślić o wiele lepszą fabułę i na dodatek mamy błąd: w pierwszej częśći po tym jak główny bohater zmieniał przeszłość aktakowały go nowe wspomnienia pojawiające się w jego głowie, a w drugiej... bohater nie wiem o co kaman i jest wszystkim zdziwiony. Moim zdaniem nie warto oglądać drugiej części, tylko się wkurzyć można.

ocenił(a) film na 3

Też mi się nie spodobała ta druga część z porównaniem do części pierwszej to tylko "kicha kicha i jeszcze raz wielkie gówno .... "
także odradzam jeżeli nie chcecie się zawieść na tym tytule
Jak przedmówca powyżej nierozumiem dlaczego w drugiej części te wspomnienia nie są uzupełniane ... mogliby zrobić tą część podobną do jedynki że za pomocą tekstu się przenosił - w jakiś sposób to bardziej na mnie zadziałało niż za pomocą zdjęć ;/
Film - kicha i mogiła 3/10

ocenił(a) film na 3

Dno i pięć metrów mułu a pod spodem ten film...

ocenił(a) film na 6
curious

nie no nie przesadzajcie...piszecie że to nie jest takie jak w części 1, tamto nie jset takie jak w części 1...bo to nie jest część pierwsza tylko druga i rezyserzy musieli coś zmienić bo w innym przypadku powstanie części drugiej nie miało by zadnego sensu bo wyszło by na to że jest to kopia a nie kolejna część w której zmieniają się tylko bohaterowie. Faktem natomiast jest że jest to słabsza część od jedynki gdyż tam było to lepiej zrobione, bohater częściej cofał się w przeszłość przez co teraźniejszość coraz bardziej się plątała. Jednak nie uważam by EM2 był dnem...dla mnie to film na ocene 6/10...głównie za to że właśnie coś pozmieniali bo bałem się iż (jak to często bywa) wszystko będzie takie samo i film będzie kiepski. A tak tematyka jest ta sama ale pewne rzeczy się zmieniają..fajnie

ocenił(a) film na 4
ziger

zgadzam się z założycielem tego tematu. poniżej oczekiwań. 4/10

ocenił(a) film na 4

4/10
Najgorsza z trylogii jest własnie ta częśc