Szukam filmów będących alternatywą dla amerykańskiej papki komediowej którą można znaleźć w kinach. ,,Efekt motyla" był całkiem spoko, kiedy się go wspomina to do głowy przychodzi od razu ,,Donnie Darko"(choć nieco odmienna tematyka, ale to nic), a ostatnio oglądałam ,,Mysterious skin"- również inna tematyka, ale podobny klimat i b. fajny film z resztą. Coś podobnego polecacie?Tylko nie wspominajcie o kolejnych częściach ,,Efektu...", bo są żałowe.
Alternatywy dla amerykańskiej papki komediowej szukasz w amerykańskiej papce młodzieżowej?
Brawa się należą.
Nie, szukam tam gdzie zostanie mi polecone. ,,Mysterious Skin" o którym wspomniałam by pokazać jakie filmy lubie nie zaliczyłabym do amerykańskiej papki młodzieżowej, ,, Efektu motyla" w sumie też nie. Ale nawet jeśli wg. ciebie (a widzę, że starasz się pokazać jakim to ekspertem nie jesteś) jest to amerykańska papka młodzieżowa, to wolę ja sto razy bardziej, niż to, co oferują multipleksy, bo to miałam na myśli pisząc ,,amerykańska papka komediowa". A Ty jak jesteś tak alternatywny i wyżej sRasz niż *upe masz, to nie pomagaj po prostu, szkoda twojego czasu i nerwów (i moich).
ja ze swojej strony mogę Ci polecic "Mr. Nobody" naprawde dobry film tego typu, jak obejrzysz to napisz czy Ci się podobał to znajdę jeszcze coś w tym stylu jeżeli chcesz
"Drabina Jakubowa" to troszkę starszy film, z 1990 roku chyba ale naprawdę dobry :)