PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40252}

Efekt motyla

The Butterfly Effect
2004
7,8 514 tys. ocen
7,8 10 1 513698
6,1 68 krytyków
Efekt motyla
powrót do forum filmu Efekt motyla

Szukam filmów będących alternatywą dla amerykańskiej papki komediowej którą można znaleźć w kinach. ,,Efekt motyla" był całkiem spoko, kiedy się go wspomina to do głowy przychodzi od razu ,,Donnie Darko"(choć nieco odmienna tematyka, ale to nic), a ostatnio oglądałam ,,Mysterious skin"- również inna tematyka, ale podobny klimat i b. fajny film z resztą. Coś podobnego polecacie?Tylko nie wspominajcie o kolejnych częściach ,,Efektu...", bo są żałowe.

ocenił(a) film na 3
Jeffrey89

Alternatywy dla amerykańskiej papki komediowej szukasz w amerykańskiej papce młodzieżowej?

Brawa się należą.

Witeczek

Nie, szukam tam gdzie zostanie mi polecone. ,,Mysterious Skin" o którym wspomniałam by pokazać jakie filmy lubie nie zaliczyłabym do amerykańskiej papki młodzieżowej, ,, Efektu motyla" w sumie też nie. Ale nawet jeśli wg. ciebie (a widzę, że starasz się pokazać jakim to ekspertem nie jesteś) jest to amerykańska papka młodzieżowa, to wolę ja sto razy bardziej, niż to, co oferują multipleksy, bo to miałam na myśli pisząc ,,amerykańska papka komediowa". A Ty jak jesteś tak alternatywny i wyżej sRasz niż *upe masz, to nie pomagaj po prostu, szkoda twojego czasu i nerwów (i moich).

użytkownik usunięty
Witeczek

U niego w awatarze jest facet czy kobieta?

ocenił(a) film na 8
Jeffrey89

-Wyspa Tajemnic
-Memento

Polecam ;]

ocenił(a) film na 9
Jeffrey89

zobacz "Obłęd "

ocenił(a) film na 7
Jeffrey89

ja ze swojej strony mogę Ci polecic "Mr. Nobody" naprawde dobry film tego typu, jak obejrzysz to napisz czy Ci się podobał to znajdę jeszcze coś w tym stylu jeżeli chcesz

ocenił(a) film na 9
Jeffrey89

"Drabina Jakubowa" to troszkę starszy film, z 1990 roku chyba ale naprawdę dobry :)

ocenił(a) film na 9
Jeffrey89

aha! No i jeszcze "Zakochany bez pamięci" też troche w tym klimacie :)

ocenił(a) film na 6
gigija

efekty motyla był robiony za sprawą filmu donnie darko który jest ździebko smutniejszy, a nawet bardzo smutny.