PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207761
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

CIEKAWOSTKA

ocenił(a) film na 10

Na lekcji religii podpytalam Katechetke o Emily Rose.Rzeczywiscie dziewczyna zyla na prawde i cala historia jest oparta na faktach.Kosciol czeka na cud sprawiony za wstawiennictwem Emily Rose , jesli sie taki zdarzy bedzie ona beatyfikowana (czyli wzieta do grona swietych).To przeraza jeszcze bardziej... wr.... :)

użytkownik usunięty
s_niunia

Ey ale ponoć nie było żadnej emili rose tylko ten film jest oparty na opętaniu Anneliesi Michel!!

Tak naturalnie masz rację, była taka dziewczyna. A Emily Rose to fikcyjne nazwisko stworzone do filmu. Jednak ta historia i tak jest niezwykła...

Tak naturalnie masz rację, była taka dziewczyna. A Emily Rose to fikcyjne nazwisko stworzone do filmu. Jednak ta historia i tak jest niezwykła...

gumis_14

Temat tego filmu został zaczerpnięty z książki o Anneliese Michel autorstwa Kaspara Bullingera.

ocenił(a) film na 10
Yena

Podobno w filmie wykorzystano, fragment prawdziwej taśmy z egzorcyzmów.

ocenił(a) film na 10
Yena

Yena! Hmm to jest jeszcze jakaś inna książka o Anneliese Michel? Bo ja czytałam autorstwa Felicitas D. Goodman. Ja po przeczytaniu tej książki czułam się strasznie dziwnie... Ale ogólnie książka warta przeczytania!! Polecam!! Pzdr!

ocenił(a) film na 7
s_niunia

Ta historia wydarzyła się naprawdę w Niemczech, w latach siedemdziesiątych. Zarejstrowano 51 taśm z nagraniami egzorcyzmów i faktycznie niektóre z nich były wykorzystane w filmie. Ta dziewczyna nazywała się Anneliese Michel... możecie sobie zobaczyć w googlach, albo w wikipiedii... tam jest opisana dokładnie cała historia... Pozdrawiam!

olafik87

http://pl.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel [pl.wikipedia.org/wiki/A...]
Tu macie wszystko.