Ja się obudziłem o 3 w nocy tego dnia. Całą noc pies szczekał bo na drzewie przed domem siedział czarny kot. Wiecie jakiego miałem kota?
Pytałem znajomych mówili mi że też się tak budzili po tym filmie. Po jego obejrzeniu tez sobie powiedziałem eee lipa jakaś tam fantsy historyjka o diabełku ale cholera obudziłem sie w nocy i czekałem. Potem powiedziałem sobie że musze wstac i sprawdzic bo nie wytrzymam. Była CO DO SEKUNDY trzecia! Jasny gwint pomyślałem i juz nie spałem tej nocy! Czujecie?! Dzisiaj sam sie z siebie śmieje! (haha)
eee wez tak nie mow boi mi az sie wlosy zjezyly bo dzisiaj ogladalam brr a jak sie tak obudze 8O
Mam nadzieję że prześpię spokojnie dzisiejszą noc, ale stracha toś mi napędził niezłego przyznam szczerze :P pozdro :)
ja po tym filmie przez kolejne 3-4 dni budzialam sie ok. 3:00...tzn. np. 2:58...2 nocy psy ujadaly strasznie, patki sie wydzieraly na caly glos ja sie obudzilam czulam w pokoju dym...z komina...myslalam,ze z komina tzn. mialam otwarte okno myslalam,ze to z zewnatrz...patrze na zegarek jest k. 3:00...boje sie...za jakis czas przestalam to czuc...jakby to bylo z zewnatrz to by tak szybko nie przestalo smierdzi9ec...zwlaszcza,ze nie zamknelam okna...nie mogl to byc tez komin, bo kto by palil teraz...acha obejrzalam niedawno...wiecie jakie sa temp teraz...jak przestalo smierdziec, to bylo tak nienaturalnie cicho...no tez nie wiem do konca co o tym myslec...niedawno tez przez przypadek obejrzalam armie boga- bunt...demony...ba nawet ich imiona to sa przeciez ludzkosci od dawna znane.....niewiem nie wiem...jeszczeraz nie wiem...juz sie nie budze o 3:00...za to bardzo kiepsko sypiam...nie boje sie juz..wlasciwie tak naprawde sie troche balam jak poczulam ten smrod o 3:00...ale zeby sie z tego smiac...
Ja film oglądałem w nocy. Przed, ani w czasie filmu się nie bałem, ale przeżywałem ten film. Ale nieziemskie wrażenia miałem w nocy po obejżeniu filmu. Nie wiem która była godzina, bo nie to było mi w głowie wtedy - film oglądałem jakoś po północy, więc mogło być ok. 3.00, ale nie wiem. Nie o godzinę mi tu chodzi. Mnie poprostu odwiedził.... diabeł. Nie mówię, że w to wierzę, czy nie, mogło to być wynikiem wrażeń z filmu. Jednak widząc moje zachowanie po filmie jak się próbowałem zasnąć, żona zaczęła wrzeszczeć ze strachu i odmawiać jakieś modlitwy, m.inn. Anioła Stróża.
Ja nie widziałam filmu a o co chodzi z tą 3 godziną??Wytłumaczcie jak możecie plis :) Pozdrawiam
Oto wyjaśnienie 3. Cytat z filmu:
3.00 rano to demoniczna godzina.|Demony przedrzeźniają tak świętą trójcę.
To odwrotność 03.00 po południu,|godziny cudów.
Tradycyjnie uznawanej|za godzinę śmierci Chrystusa.
Eyy sory!!Ja od jakiś 5 dni budzę się o 3 cały czas i nie mogę zasnąć!!!:/ zaraz sie zdygam jest 3:18 :/osz fuck :/
a ja się nie obudziłam o 3 :D spałam jak zabita całą noc :) ale koleżanka mi mówila, żę też o 3 się przebudziła :D
przez twojego komenta tydzien sie mialam jakies odchylenia. Jak ie obudzilam w nocy to w tempie swiatla czy nie jest 3 :P
A ja myślałem, że tylko mi się to przytrafiło!! Tej nocy po tym jak zobaczyłem film - poważnie - obudziłem się o 03:00 (serio-nie zgrywam się)!!!
Może budzimy się wszyscy podświadomie, tak jak czasem budzisz się kilka sekund przed budzikiem...
A film - najlepszy horror jaki ostatnio widziałem!!! Polecam!!!
Obejżałem ten film 2 miechy temu. Wrażenia na mnie zbytniego nie zrobił, troche wystraszył troche zasmucił bo mogło być lepiej. 7/10. ja w przeciwieństwie do was o 3 to sie kłade spać ;] hehehe niemniej film dobry lepszy od Egzorcysty- Początku.
Ja dzisiaj obejrzałem ten film... Zobaczymy o której się obudze. Ostatnio mam problemy z zasypianiem, zapadam w sen gdzieś o pierwszej w nocy więc o trzeciej pewnie będę spał w najlepsze...mam nadzieję.
ale z was cipki, bać się filmu, normalnie jak dziewczyny,nie ma żadnego szatana, jedynym zagrożeniem jest drugi człowiek,przyjedźcie na Pragę Północ i sami ocenicie, no a film niezły, ale nudzi mnie już to powtarzanie tego samego, opętana dziewczyna, mogli by jakiś nowy dobry horror zrobić
"nie ma żadnego szatana"
- Koledzy z Pragi Północ Ci powiedzieli??? Lubie takich pajaców jak ty, nieźle się zawsze uśmieje z waszych komentarzy:D
"nie ma żadnego szatana" - pewnie powarzałeś to sobie przed zasnięciem po filmie, hehe:D
nie muszę pytać kolegów z Pragi Północ frajerze, bo sam tu mieszkam,i nie sram po gaciach jak ty przy oglądaniu filmów,a poza tym nieźle zacofany jesteś i nasrane masz we łbie jeśli w taklie pierdoły wierzysz i wypisujesz o tym budzeniu się o trzeciej, chyba za dużo ,,strefy 11", nie dotleniaj mnie
Nie ma szatana, co? Ani demonów? To co mi powiesz na to, że u mojej znajomej garnki w domu latały bez powodu i musiała z mężem wezwać egzorcyste? Poza tym ten film jest bardziej przerażający, bo jest oparty na faktach!! Widziałam nawet książkę o tym opętaniu.
Hm, ja osobiście akceptuję określenie Szatana, ale nie jako złego ducha. Nawet sataniści (nie mówią o satanistach podwórkowych zarzynających naiwnych kolegów w bunkrach, jedzących koty i malujących pentagramy na pobliskich blokach) nie wierzą w Szatana osobowego, gdyż Szatan jest tylko symbolem. Symbolizuje on wszystkie ludzkie pragnienia, popędy, które człowiek powinien zaspokajać, nawet jeśli miałoby to kolidować z ogólnie przyjętymi normami moralnymi. Wiara w Szatana gwarantuje zaspokojenie swych chuci, ale nie dlatego, że Szatan jest potężnym duchem, ale dlatego, że utożsamiamy się ideologią życiową, którą on symbolizuje. Szatan jako zły duch to z kolei świetna wymówka dla tych, którzy popełnili wielki błąd, zrobili coś, czego żałują i nie chcą dopuścić do swej świadomości, że to właśnie oni są autorami czynu, który w innych okolicznościach z pewnością by potępili. Przynajmniej takie jest moje zdanie.;)
A co do tej arcyciekawej historii z budzeniem się o 3. w nocy, to sam bardzo chętnie sprawdzę, czy na mnie działa - prawdopodobnie zrobię to dzisiaj. I nie jest to dla mnie żadna bzdura, wręcz przeciwnie - jestem skłonny uwierzyć tym wszystkim osobom, którym się to przytrafiło, gdyż stało się to z pewnością za przyczyną działania podświadomości.:)
Ja sobie chyba dzisiaj obejrzę ten film :) o 3 w nocy się nie obódze dziś raczej bo chodze spać ostatnio w okolicach 4 :) Ale zobaczymy :)
tak dark phoenix,tak, a może jeszcze za oknem x-meni biegają i shi'ar wylądowali i zrobili znaki w polu? a świstak siedzi i...
Tak demonku, to na pewno był Magneto, przyciągał te garnki, a z cesarzową Lilandrą co niedzielę piję herbatę xD. Co do budzenia sie o 3 podejrzewam, że to zwyczajnie mocne sugerowanie sie filmem. Niektórzy są na to podatki, ja na przykład spałam spokojnie. A co mi powiecie o wzroście liczby egzorcystów na świecie? To nie są szaleńcy, bo by przeprowadzić egzorcyzmy opętany musi mieć zaświadczenie od psychiatry, że jest zdrowy psychicznie.
Jak ktos pisze ze komus po domu lataly garnki czy inne rzeczy to przypomina mi sie strefa 11 i bajki jakie tam ludzie opowiadali o duchach ktore widzieli i tak dalej, a to ze ktos tam sie obudzi o 2 w nocy czy o 3 po tym filmie to nie ma znaczenie, to tak jakbyscie mowili ze poraz pierwszy obudziliscie sie o 3 albo cos kolo tego, a napewno tak nie jest. Po prostu niektorzy sa bardziej wrazliwi i po ogladnieciu takiego filmu bardziej to przezywaja a inni mniej. Co do samego filmu sam nie wiem co o nim myslec mozliwe ze cos w tym jest ale mozliwe tez ze dziewczyna poprostu miala bujna wyobraznie plus tak jak bylo w filmie ze osoby nadwrazliwe sa bardziej podaten na opetanie, tak ja mysle ze osoby nadwrazliwe moga sobie poprostu cos zmyslic albo jakiemus zjawisku ktorego same nie rozumieja przypisac jakies nadprzyrodzone pochodzenie. Mi sie wydaje ze chodzi o to w co uwierzymy jezeli uwierzymy ze umiemy latac to moze nam sie wydawac ze latamy i ktos tam kto ma cos nie tak z psichika wyskoczy przez okno zeby sprawdzic :) Mi osobiscie jak bylem maly nie wiem jak wam ale slyszalem ze innym tez takie cos sie snilo ze umiem latac ale wiedzialem ze to nie prawda i tak samo jest tutaj jezeli dziewczyna uwierzyla w jakies tam ciemne moce ktore ja opetaly to jezeli ktos jest wrazliwy na takie rzeczy i jeszcze ma jakies problemy psichiczne to moglo jej sie wydawac ze tak jest bo sama juz nie wiedziala co jest prawdziwe a co tylko moze snem. Dlatego ja nie wierze w takie zeczy jak opetanie, i ani w to ze sie obudze dzisiaj o 3 albo jutro nawet :). Sory jezeli pisalem moze malo wyraznie i niezrozumiale ale takie sa moje przemyslenia.
"a poza tym nieźle zacofany jesteś i nasrane masz we łbie jeśli w taklie pierdoły wierzysz" - demon82kas jan
Sęk w tym kolego, że nie wierze - i w tym cała tajemnica...
Poza tym dzieciaku jak się ogląda film z bandą kolegów przy chipsach i oranżadzie (nie napisze piwsku, bo będe poprawny politycznie:) to nie będziesz niestety miał takiego efekty jak siedząc sam w domu i oglądając film około północy... Więc jeżeli piszesz o zacofaniu, to przeczytaj najpierw swoje komentarze...
Cóż, obejrzałem ten film i, niestety, lipa - tzn. nie to, że był zły, tylko, że obudziłem się, ale o... 2:24, czyli bliżej 2. niż 3., no ale cóż. Z kolei mój brat, który oglądał ten film ze mną, twierdzi, że obudził się o 3. (raczej mu wierzę). Kuzynka z kolei podobno spała przez całą noc. No ale w jakiś sposób musiało podziałać na podświadomość.;)
do Soku
Małolacie może ty zbiersza się ze znajomymi żeby obejrzeć horror, lub co gorsza bierzesz chipsy i cole do kina, bo 1,5 bez jedzenia już nie wytzrymasz, wkurwiają mnie tacy z popcornem. Ja większość filmów oglądam w domu sam lub z bratem i zaczynamy oglądać zazwyczaj o 0:30, i właśnie przy piwku. I nie mam efektów ubocznych, typu schizy pofilmowej. Kładę się spać o 2, 3 i jedyne co mnie budzi to hałas przejeżdżających pojazdów za oknem, głupia śmieciarka stukająca na wybojach, lub ktoś kapiący się w łazience, a nie strach.
a ja obejrzałam ten film w knie... przestraszył mnie w paru momentach, choc gdybym miała obejrzec go drugi raz z pewnością byłoby tak jak z the ring - po raz drugi film jest nudny a nie straszny. i nie obudziłam się o 3 nad ranem, choc znajomi mówili mi, że naprawde zdarzało im się budzic o tej godzinie... siła sugestii ot, co..
Ja na tym filmie się bałam.Powiem nawet, że bardzo. Obudziłam się w nocy nasteępmego dnia (co mi się nie zdarza), ale pomyślałam sobie, że jest 4 i spróbowałam zasnąć. Jak ktoś podświadomie sobie wmawia, że się obudzi o 3, to się obudzi...:)))))))
ja dzisiaj obejrzalem ten film i zobaczymy co sie stanie :) Ale film nie byl az taki dobry (troche nudny) ! Ale sa rozne horrory... ! Ale jesli ktos mylsi ze sie obudzi o 3 to sie obudzi ! A jesli po 30min. zapomnie o filmie to nawet sie nie skapnie i bedzie juz 8 rano :) Pozdro
film obejrzałam... hmm dawno temu i z tego co pamiętam to obudziłam się w nocy, ale wolałam nie patrzeć na zegarek... nie doszukujcie się tutaj jakichś mega, hiper nadprzyrodzonych mocy. Poprostu siła sugestii to się nazywa ;)
Ja to nie spałem calą noc bo mi sie wydawało że ktoś stoi za drzwiami pokoju a tak ok 3 to już normalnie tak sie balem że nie wiedziałem co mam robić i nachodziły mnie głupie myśli np. żeby wybiec z domu lub ukryć sie na strychu naprawdę to była najdłuższa i najgorsza noc w moim życiu
hmmm... film obejrzalam,a lenie obudzilam sie o trzecij.
a dlaczego?
bo chodze spac kolo czwartej.
ale ciekawa sprawa, nie powiem...
eeee wlasnie tak pmyslalam [o dziwo mi sie udalo].
ta sprawa z budzeniem sie o trzeciej moze byc czys w rodzaju tego, ze wiekszosc ludzi zasypia z glowa skierowana na wschod (czy jakos tak ;p w kazdym badz razie chodzi o ta strone, w ktore keidys chowano zmarlych ;p). sila podswiadomosci^^
ej to jak sie chowalo tych zmarlych :O? musze wiedziec bo spac nie pojde :P seryjnie
Nom, ja się budzę do dziś od tzrech lat o trzeciej, czuje zapach spalenizny na okrągło i widzę na ulicach dziwne twarze ludzi...
Litości -.-... Mi się film podobał, ale to co w tym temacie jest odprawiane jest zwyczajnie żenujące.. Nie mówię, że nie wierzę w demony i opętania (nigdy co prawda żadnego nie widziałem), ale z tego co tutaj większość piszę, wychodzi na to że połowa ludzkości na całym świecie ma stały kontakt z demonami... Dajcie spokój =='