PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207755
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Nie widzę w tym filmie właściwie nic, co przyciągnęłoby moją uwagę. Wszyscy zapamiętują go tylko poprzez scenę egzorcymów, albo wspominają o godzinie 3 rano. A kto z was zastanawiał się o czym ten film do cholery jest? O historii dziewczyny, której cierpienie jest tutaj właściwie tylko tłem? O księdzu, który chce pokazać światu historię Emily Rose? O młodej pani adwokat, która ma uwierzyć? W co? W rzymski rytuał? Czy w coś więcej? Owszem, scena egzorcyzmu robi wrażenie, ale sami przyznajecie, że brak Wam tu nadprzyrodzonego aspektu rytuału. Ale gdzie jest ta atmosfera tajemnicy, nieustannego napięcia, pasjonującej niewiedzy, którą przeżywam oglądając "Egzorcystę"? Zostańcie w domu. Nie warto.

ocenił(a) film na 8
Deer_Hunter

Już Ci odpowiadam na Twoje pytanie TEN FILM NIE JEST DLA CIEBIE. Uważasz że cierpienie tej dziewczyny jest tylko tłem tej historii? No to chyba oglądałeś inny film. Byc może wszystko zależy od tego jak jesteś otwarty na zjawiska paranormalne na sprawy wiary i religii? Byc może masz poczucie zmarnowanego czasu bo liczyłeś że scena egzorcyzmów będzie dłuższa i krwawsza? W końcu to miał być "prawdziwy horror" No dobra przepraszam może sie uniosłem po prostu mam inny gust , ale na Boga ostatnie dwa zdania Twojej wypowiedzi to już jest idiotyzm do kwadratu!!!