PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207757
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Większość opinii na temat tego filmu które tutaj przeczytałem piszą dzieci w wieku 12-14 lat które spodziewają się po tym filmie, akcji typu Matrx lub Constantine , nic bardziej mylnego, jest to historia oparta na faktach , świetnie zrobiony film opisujący tragedie młodej dziewczyny , jak również rodziny i Księdza którzy chcą jej pomoc. Film jest bardzo dobrze zrobiony ogląda się jednym tchem , niema ani minuty dłużyzny jak to przeczytałem w którejś z opinii jakiegoś BACHORA ! Film powinien być od lat 18 , aby bachorstwo i małolactwo które nie rozumie zagadnienia nie pisało potem takich bredni jakie tutaj przeczytałem , gdyż o mały włos nie poszedł bym na ten film sugerując się bredniami jaki tutaj przeczytałem ! Film jest doskonały i jak niewiele Holywoodzkich produkcji daje dużo jak nie bardzo dużo do myślenia , Większość banalnych filmików w typie Butman czy Matrix to proste płytkie historyjki po których obejrzeniu nie zostaje nic, Tutaj jest zupełnie inna sytuacja, polecam wszystkim dojrzałym widzom, a bachory oglądajcie "" KURCZAKA MAŁEGO "" to dla was repertuar.

DoDo_4

zgodze sie z Tobą w 100% co do opinii filmu "Egzorcyzmy Emily Rose"...bo film rzeczywiscie robi wrażenie... ale co do Matixa mam nieco inne zdanie...bo na pewno nie jest to "prosta płytka historyjka" wręcz przeciwnie uważam ze to skomplikowany film... który przenosi widza w inny swiat... no ale nie wazne ...nie o tym filmie jest tu dyskusja.. pozdro!

ocenił(a) film na 8
DoDo_4

ja również się zgodzę. powinno być od 18 lat. zupełnie nie rozumiem tych którzy kwalifikują filmy.

12 latek będzie zgrywał ważniaka i pisał że film jest nudny i nieciekawy a niejedną noc spędzi jeszcze bezsennie bo zwyczajnie będzie się bać.

ja właśnie kończę czytać książkę 'egzorcyzmy anneliese michel' i mam nadzieję że film mnie nie zawiedzie. jeszcze go nie widziałam, poczekam aż będzie w wypożyczalniach i obejrzę w zaciszu domowym, z dala od popcornu i puszek coli.

pozdr.
L.

DoDo_4

Film niezły ale pozostał mi jednak niedosyt.Uważam ze "demony" troszeczke zbyt subtelnie postraszyly panią prawnik mimo ze zanosiło sie na poczatku na coś więcej. Myślę że za dużo czasu reżyser spędził na sali sądowej a za mało np podczas samego rytuału egzorcyzmu. Właśnie ta scena mnie trochę rozczarowała gdyż do tego momentu rosło napięcie i było dość sporo niedopowiedzeń przez co można było się wciągnąć.
Wg mnie w dzisiejszych czasach wymaga się od horroru troszkę więcej napięcia i grozy. Szczególnie w końcówce filmu!!!!

hofek

Niestety spodziewalem sie horroru a dostalem dygresje na temat wiary i mozliwosci. Elemnty egzorcyzmow byly niezle nawet bardzo. Ujecia kamery bardzo mi sie podobaly. Przywolywaly na mysl stare chorrory gdzie rezyser musial dbac o takie szczegoly a nie zastepowac wszystko efektami. Ale jak zauwazyl poprzednik - za duzo czasu na sali sadowej. Za malo pokazanego problemu opetania a za duzo problemow z przekonaniem ksiedza do lini obrony itp.
Ale za sceny Egzorcyzmow i opetania naleza sie duze brava. A co do ograniczenia wiekowego to mysle ze 16 lat to spokojny wiek ja na ten film ale ponizej to juz przegiecie

Niput

Zgadzam sie ze wszystkimi, myśle ze film powinnien byc dozowolony od 18 lat. Rowniez uwazam ze dzieci nie doceniaja tego filmu i jest to kwestia niewiedzy o zagadnieniu egzorcyzmow. Nie rozumiem tez rozczarowania ludzi spodziewajacych sie po tym filmie genialnego horroru z groza i napieciem. Mysle ze powinno sie miec do tego filmu nieco inne podejscie, bowiem jest to raczej dramat sadowy ukazujacy najgłosniejsza po aferze procesu norymberskiego rozprawe, która wstrzasnela nietylko Niemcami. Sama jednak uwazam ze wzbudza on o wiele wiecej strachu niz typowe naciągane horrory przesycone efektami specjalnymi, bo istota "Egzorcyzmow Emily Rose" tkwi w autentycznoci!

ocenił(a) film na 8
DoDo_4

Zgadzam się, że to dobry film, udany i przemyślany. ALE CZEMU SIĘ CZEPIASZ MATRIXA!!!

Ps. nie jestem nastolatką

ocenił(a) film na 9
Agus_21

ta i czemu Batman'a

też nie jestem nastolatkiem.