PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207757
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Bardzo długo zwlekałam z oglądaniem tego kasowego filmu... Dziś wreszcie się na to zdobyłam i hmm - to poruszające. W końcu postać Emily istniała na prawdę a kiedy ogląda się coś z taką świadomością film porusza jeszcze bardziej. Także opętania zdarzają się choć prawdziwe jest zaledwie 5 - 6 % z nich wszystkich...
Zmierzam jednak do tego iż moja koleżanka po obejrzeniu filmu 3 dni pod rząd budziła się punktualnie o 3.00 - czy to zbiek okoliczności czy nie ??? W końcu przez ostatnie kilka miesięcy miała zachwiania wiary... Dzis ja boję się że także będe się budziła... co wtedy, czy to złudzenie czy coś w tym jest na prawdę ... Szkoda że na tak wiele pytań nie można uzyskać racjonalnej i pewnej odpowiedzi... Hmm co się stanie dziś w nocy ? Zobaczymy.
Ale mimo wszytsko polecam ten film, a także artykuły o życiu Anneliese Michel - filmowej Emily. Oraz artykuły o tym czym jest opętanie i tym podobne !

ocenił(a) film na 5
mewusia_m

już to kiedyś pisałam...to się nazywa autosugestia-dlatego właśnie ludzi budzą się w nocy po obejrzeniu tego filmu. Jest coś takiego jak "wewnętrzny zegar"-przed snem myślisz sobie "byle tylko nie obudzić się o trzeciej" i twój "zegar" właśnie tak na to działa.

veritaserum

Tak, to jest bardzo dobra i prawidłowa teza - z tym że na szczęście ja myslałam że chcę się obudzić ... i przebudzenie nastąpiło z tym że o 3.40 - uff a jednak poczułam ulgę ...