PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207761
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Film jest dobry to fakt. Ale według mnie to całą atmosferę strachu zabija ten proces. Człowiek zaczyna sie bać są jakieś okropne sceny (np. jak Emily wigina sie na podłodze:)co mnie osobiście przypomina dobrze rozciągniętą gimnastyczkę)a tu nagle wchodzi jakiś sędzia i adwokat i tak tzreba słuchać jak licytują sie na argumenty i wymieniają jakieś nazwy leków i chorób co mnie osobiście wcale nie napawa przerażeniem... Uważam, że "Egzorcysta" lepszy o wiele!
Pozdrawiam wszystkich miłośników godzinki 3 w nocy;)))

freekok1

chciałam zauważyć że film ten oparty jest na faktach...

Headey

To nie zmienia faktu że sam film straszny nie jest! Ekranizacja tych FAKTÓW im po prostu nie wyszła

ocenił(a) film na 10
freekok1

Ja wogóle nie traktuję tego filmu jako horror. Bardziej jako dramat. Bo to, co przeżywała Emily (a w rzeczywistości Anneliese Michel) było dramatem. Według mnie film mało straszny, ale poruszający.

freekok1

Gdzieś słyszałam, od pewnego reżysera, że gdyby nakręcić film na faktach dokładnie jak to w rzeczywistości miało miejsce, to ów film byłby nudny, gdyż dialogi byłyby nudne. Więc może dlatego tak to zrobili, a nie inaczej. Trochę go ubarwili. Pozdrawiam!

freekok1

Kurcze a czego wy się spodziewacie że przyjdzie ufoludek i zje Emily? Albo duch? Ludize filim oparty na faktach polega na tym że ...jest oparty po prostu na faktach! To film z historia prawdziwa przeciez nie dodadza jakiegos upiora-Samary ktora przyjdzie po 7 dniach i ich zabije!Poza tym "EGZORCYSTA" to film tak denny i głupi że chamstwem jest go porównywać do "egzorcyzmow Emily Rose"!

ocenił(a) film na 2
anulab11

Nuda i lipa. teletubisie sa straszniejsze! Film porazka

anulab11

EGZORCYSTA" to film tak denny i głupi ??????? heretyku jeden!:) no no, szacunku trochę dla klasyki kina :) i cieszę się, że są jeszcze ludzie, którzy wolą egzorcystę od tej "superprodukcji", której fenomenu nie zrozumiem i nie podzielę...

ocenił(a) film na 8
bmb_22

to nie byla superprodukcja ... budzet tego filmu oscylowal w granicach 10 mln $ a jak na warunki amerykanskie to skromny budzet. (...) film interesujacy ale rzeczywiscie wszystko psuje ta cala sprawa sadowa... ;f

era

pisząc "superprodukcja" chciałam wyrazić swój sarkastyczny stosunek do filmu - coś jakbym napisała "hit". nie miałam na myśli budżetu (bo wiadomo, że wysoki budżet nie gwarantuje wysokiego poziomu filmu). :)