PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207755
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

To obok Paranormal Activity najnudniejszy horror jaki ostatnio widziałem .. w zasadzie nawet nie wiem czy to miałbyć horror czy film o procesie ..z elementami horroru ..Przez cały czas oglądania zastanawiałem się czy to ten film czy przez przypadek oglądam kolejny odcinek Sędzi Anny Mari Wesołowskiej XD

ocenił(a) film na 5
CZacza

Taak oczywiście jestem pewien, że oglądałeś to z podobnym nastawieniem co W11.... Podaj mi w takim razie przykład Twoim zdaniem dobrego horroru i przede wszystkim czego oczekujesz od dobrego horroru? Napisać, że film mi się nie podobał to każdy potrafi.

ocenił(a) film na 8
CZacza

Zgadzam się,obie części Paranolmal Activity są wybitnie nudne, czego nie powiem o Egzorcyzmach... Jeden z lepszych horrorów jakie ostatnio oglądałem

ocenił(a) film na 5
CZacza

Miałem dokładnie takie spostrzeżenie: film o procesie sądowym ze zjawiskami paranormalnymi w tle. Dlaczego historię objawów Emily tak skrócono? Więcej tu było gadania niż tego, co powinno być sednem. Widzieliśmy sporo filmów sądowych i naprawdę mamy do czego przyrównać. Tutaj ta część (a więc większość) wypadają słabo.

Sceny wspomnień związane z Emily bardzo dobre, nie zaprzeczę, ale cała reszta na poziomie produkcji telewizyjnej.
To ani udany film procesowy, ani intensywny horror. Nie zrobił na mnie sporego wrażenia, a wręcz lekko zirytował.
5+/10