PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207755
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

spodziewalem sie czegos wiecej.

ocenił(a) film na 4
pavel13

Zgadzam się. "Egzorcysta", a jeśli chodzi o wiarygodność egzorcyzmów - "Rytuał" o niebo lepsze.

klikk12

Zgadzam się z Pavel13. Nie wiem czemu ten film ma tak wysoką ocenę. Zasypiam..

lady_rosso

Ma tak wysoką ocenę bo moim zdaniem na nią zasługuje:) Mnie osobiście się bardzo podobał. Jest najlepszym filmem jeśli chodzi o egzorcyzmy.

ocenił(a) film na 4
kamil18810

Ostatnio mam wkrętkę na egzorcyzmy i łykam wszystko co związane z opętaniem, demonami i w ogóle. Dlatego też moje podjaranie tym, że jeden z najbardziej docenianych i sławnych filmów o tym temacie leciało wczoraj na Polsacie. Obejrzałem to i kilka tygodni wcześniej dokument polski o Annelise. Zawiodłem się. Poza paroma scenami z tytułową Emily filmu nie ratuje niestety nic, no. A spodziewałem się lepszego widowiska. Pora na starego "Egzorcystę".

pavel13

Tak, ja też myślałem, że będzie lepszy. Oglądałem początek i myślałem, że to będzie naprawdę dobry film, nawet ciary mnie przechodziły. Ale później... opętanie było pokazane przez kilka minut, większość filmu działa się w sądzie. Nuda.

Początek fajny, reszta filmu przeciętna.

ocenił(a) film na 5
Radon124

Według mnie równie dobrze film mógł by się nazywać " Co się działo po śmierci Emily Rose", bo większość filmu skupia się na sądzie, księdzu który odprawiał egzorcyzmy, i rozprawie. Czysta akcja z Emily trwa łącznie ok 20 min może trochę więcej. A szkoda , bo spodziewałam się czegoś lepszego, po tak dobrej historii na film.

pavel13

chciałeś pewnie walczących kosmitów + plus watachę Beliala atakującą ziemię ?