6,2 3,2 tys. ocen
6,2 10 1 3232
5,0 3 krytyków
Eichmann
powrót do forum filmu Eichmann

Mam bardzo mieszane uczucia względem tego filmu. Temat jest taki, że zawsze będzie poruszał do głębi ludzkie serca jednak wykonanie filmu nie dokońca mi się podobało. Nie powiem rola Eichmanna była zagrana dobrze jednak policjant Less w ogóle do mnie nie przemówił.
Jednak było trochę momentów, które mną wstrząsnęły. Bardzo podobało mi się wplecenie w film, fragmentów filmów zarejstrowanych przez samych Niemców. Moja ocena to 7/10.

ocenił(a) film na 4
panny_lane

Ja muszę ocenić film nisko, naprawdę słabo spędziłem na nim czas, choć tematyka jest naprawdę interesująca.
Sporo ciekawych motywów, poprawne przeplecenie "teraźniejszości" i przeszłości, nawet intrygująco zagrana postać zbrodniarza.
Co mi się nie podobało, to właśnie wykonanie filmu. Wizualnie bez polotu, słaby klimat, choć być może całkiem realistyczny. Gra aktorska nieciekawa, nie spodobała mi się.
4/10

ocenił(a) film na 1
Muszrom

również nie podobał mi się film. był po prostu nudny. tak ciekawy temat przedstawiony w tak nieciekawy sposób. szkoda.

ocenił(a) film na 5
coraloft

bardzo mdły, niewiadomo czego dotyczył, czy śledczego, śledztwa czy Eichmana, temat ciekawy, mam nadzieję, że nie będzie zarzucony