PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=392224}

Eksperyment SS

Outpost
2008
5,4 8,9 tys. ocen
5,4 10 1 8884
4,3 7 krytyków
Eksperyment SS
powrót do forum filmu Eksperyment SS

Film jest naprawdę niezły! a sądząc po średniej ocen na filmwebie spodziewałem się jakiejś kaszanki a tu!? miłe zaskoczenie. A teraz wyjaśnię dlaczego film jest według mnie trochę w starym stylu otóż mamy do czynienia ze sprawdzoną koncepcją mamy tu grupę twardych najemników i ich "najtwardszego" dowódcę w tej roli świetny (Ray Stevenson) którego nie ukrywam cenię sobie w takich rolach (Punisher: Strefa Wojny, Król Artur) dalej te ich teksty jak z dobrych filmów sensacyjnych lat 80 :) no i cóż nawet najemnicy giną w odpowiedniej kolejności.

Może zostawmy teraz aktorów coś o filmie. Od samego początku film mi się spodobał za sprawą tych szaroburych kolorów, ponurych twarzy od razu widać że mamy tu do czynienia z mrocznym nieco zabarwionym horrorem filmem akcji to nie jest kolejne pieprzenie o potworze ze strychu. Żołnierze SS świetnie się prezentują a ich dowódca ta blada twarz brrr... ale nie odpowiadało mi to jak się rozprawiali z najemnikami wyglądało to według mnie bardzo sztucznie. A skoro jesteśmy przy bolączkach to muszę wspomnieć że film był momentami nużący łażą po tym bunkrze i łażą ale cóż... A się trochę rozpisałem :) film jest naprawdę niezły z świetną rolą Stevensona i dobrym zakończeniem! mocna szóstka z mojej strony.

ocenił(a) film na 6
Disturb__

Mi też się podobał, za sprawa pomysłu, klimatu i dialogów. No i przede wszystkim "to nie jest kolejne pieprzenie o potworze ze strychu" (słowa przedmówcy). Fabuła w dobrym stylu pisarza Grahama Mastertona. Film jest brytyjski, stąd podejrzewam, że autorzy inspirowali się książką swojego rodaka, pt. "Demony Normandii", która serdecznie polecam Wam wszystkim.

ocenił(a) film na 8
Disturb__

Mnie się bardzo podobał,oglądałem do póznym wieczorem przy zgaszonym świetle co pewnie miało też wpływ na odbiór filmu ;) Można się oczywiście przyczepić pewnych nielogiczności (bunkier przez kilkadziesiąt lat stoi prawie nietknięty na otwartej polanie) ale daje rade.Ja dałem mu 8 ponieważ trzymał mnie w napięciu aż do końca:)