PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=392224}

Eksperyment SS

Outpost
2008
5,4 8,9 tys. ocen
5,4 10 1 8884
4,3 7 krytyków
Eksperyment SS
powrót do forum filmu Eksperyment SS

Film nie jest taki zły. Co prawda w całym filmie jest mało akcji, ale mimo to trzyma w napięciu. Do tego ten klimat (szczególnie na początku - aż czuje się zimno i chłód tego bunkra)... . Ale potencjał nie został wykorzystany, brakuje wyjaśnienia całej tej sprawy, jest wiele pytań, mało odpowiedzi.
Na plus gra aktorska, muzyka, scenografia, zdjęcia. 7/10

A czy zna ktoś tytuły filmów o tematyce eksperymentów podczas drugiej wojny światowej??

drenz

ten film trzyma w napięciu???????????

tyś chyba do końca jest głupi, wyłączyłem to jak tylko zobaczyłem te niedorobioną kulawą hitlerowską zjawe...co za Bzdety!!!!!!!!!i idiotyzmy!!!!

ocenił(a) film na 6
totall

Powiedział co wiedział niedorobiony cieć. Każdy ma swoje zdanie, ale od razu wyzwiskami? To, ze lubisz oglądać latających skośnookich, to twoja sprawa. Swoją drogą wyłączaj więcej filmów, i tak nic z nich nie zrozumiesz. Szkoda tylko, że nie można takich idiotów jak Ty "wyłączyć" ze społeczeństwa.

Wiem że teraz zniżyłem się do twojego poziomu, ale wkurwiłeś mnie.

ocenił(a) film na 4
drenz

No klimat super i trochę był nawet straszny,ale:
-wiele rzeczy się nie wyjaśnia ( nienawidzę jak tak jest w filmach)
- cały czas aktorzy powtarzali te same słowa np. przejeb**, kur** itp.Widocznie nie znają innego słownictwa...
-na początku filmu nic nie wiadomo, wszystko jest takie zagmatwane
- i co to ma być że Europa wschodnia jest w trakcie wojny? I to w naszych czasach?
Ogólnie daję 4/10, ale film polecam tylko jak się komuś nudzi.

ania2710

Powiedz mi czy żołnierze,najemnicy mogli by mówić inaczej?całe życie w stresie to powoduje,że tak klną(wiem coś o tym).Nadal uważam film za doskonały(nie jest nasycony ciągłymi strzelaninami w stylu amerykańskim),a uzbrojenie,umundurowanie postaci jest genialne-Amerykański Marines(USMC),Brytyjscy S.A.S. w DPM'ie Rosjanin,Polak-Wojtek biega w dresie.Wszystko to wpływa na ten klimat i na to że film chce się oglądać

ocenił(a) film na 5
drenz

Podobny film, acz nie o eksperymentach to Bunkier SS. I nie o II wojnie: Deatchwatch.
Moim zdaniem tematyka ściągnięta i skompilowana z kilku filmów, vide wspomniane przeze mnie już pozycje + Dog Soldiers, a zakończenie identyczne jak w Deatchwatch. Szkoda, że autorzy nie posilili się na oryginalność, bo jedyną moją rozterką było to, czy przeżyje jeden, czy nie przeżyje żaden, a prawdę mówiąc nie tego spodziewamy się po filmach. Zaskoczeniem była dla mnie tematyka, z czymś takim rzeczywiście się nie spotkałem. Szkoda, że to jedyna doza oryginalności tego filmu.
BTW jak chcesz poczuć prawdziwy klimat bunkra polecam Bunkier SS - bardziej przypomina on to, co nazywamy bunkrem.

ocenił(a) film na 5
thomash_3

Niechcący sobie zaprzeczyłem. Tzn tematyka mnie i zaskoczyła i nie. Mało oryginalne było rzucenie grupki ludzi na jakieś pustkowie, gdzie atakują ich potworki. Natomiast zupełnym dla mnie novum była ta maszyna i zaginanie czasoprzestrzeni za jej pomocą. Ale to tylko taka wisienka na przeciętnym torciku.

ocenił(a) film na 3
thomash_3

Maszyna pozwała na manipulowanie cząsteczkami, a nie zaginała czasoprzestrzeni. Zaginanie czasoprzestrzeni związane jest z podróżowaniem w czasie.

Sam film faktycznie nawet trzyma w napięciu, ale jest tak niespójny, że aż momentami absurdalny. Nie lubię wywlekać z filmów (tym bardziej określanych jako horror) bezsensownych sytuacji, ale przecież te "stworki" nie przenikały przez drzwi i ściany, więc chyba najprościej byłoby zamknąć się w jednym z pomieszczeń...

Zresztą nie ma co się rozczulać, obejrzany i teraz czas na delete :]

jacekon

Dużo lepszy niż "Bunkier SS". 7/10

użytkownik usunięty
jacekon

"obejrzany i teraz czas na delete :] "

Jak sie tak podchodzi do filmow, ze sie oglada za darmo i jeszcze narzeka to ja nie dziwie sie, ze sie nie podoba. Jakby trzeba bylo zaplacic za niego w wypozyczalni dvd lub kupic na wlasnoc za blisko jak bywaja takie filmy ok 20-30zl to nie wylaczaloby sie i nie usypialo z nudow bo chcialoby sie jakos nie zmarnowac tej kaski hehe. ;)

Drenz, ty się odpiernicz od skośnookich, bo sam wpadniesz w ręce niemieckich zombi!

zdzichu35

Drenz z zapyziałego strzyżowa... powiedział co wiedział..hahahahaa...
W sumie to sie nie dziwie ze sie koles takim gniotem podniecil, ufff. skoro cie wkurwilem to zapraszam do mnie ... czwartki i piatki w hali polam rzeszów....