Elita zabójców

Killer Elite
2011
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 69339
5,1 15 krytyków
Elita zabójców
powrót do forum filmu Elita zabójców

6/10

ocenił(a) film na 6

Jestem zawiedziona, ale płakać nie będę ; ) myślę, że dobry temat, ale spieprzony. Dużo niedociągnięć jak dla mnie np. puste paryskie metro? jest takie? albo czekanie w samochodzie pod bramą do bazy wojskowej czy czegoś. I nikt o nic nie pyta, a kierowca nie zorientował się dlaczego samochód, który mijał natychmiast za nim ruszył. Przeskakiwanie do bazy przez płot - sorry, kamer tam nie maja? Strażnicy, którzy się zatrzymali, którzy jechali znad przeciwka nie widzieli że ktoś przeskakuje przez płot? z dachu ciężarówki???? Przez takie szczegóły film traci na wiarygodności. Plus taki że mogłam sobie powzdychać do Stathama ; )

ocenił(a) film na 6
visenna3

Również jestem zawiedziona, film przereklamowany :P pomijając te sprawy, które Ty poruszyłaś mnie nurtuje kwestia tego dlaczego "główni" bohaterowie zostawili walizkę z pieniędzmi temu bohaterowi, którego grał Owen?? :)

ocenił(a) film na 6
myszka3452

to jest tez dla mnie zagadka ;D
mogli go zabic, ale woleli zostawic mu pieniadze z nadzieją ze nie bedzie chcial pomscic swoich kumpli z SAS

ocenił(a) film na 7
koziol21

Wiesz, te puste metro czy brak kamer może być z tego powodu że akcja działa się w okolicy lat 80 ;) Mnie najbardziej irytowało to że wszystkie auta jeździły bez świateł..

Zakerr

I bez nawigacji !!! Puste metro > to nie o to chodziło...dziewczynka chciała się pochwalić, że była w metrze w Paryżu i nie było ono puste, tylko pełne.

ocenił(a) film na 7
Zakerr

u nas kiedyś też jeździło się bez świateł to były lata 80 w końcu mniejszy ruch na drogach niż teraz inne prawo,inny kraj.W wielu filmach we współczesnych czasach auta jeżdżą bez świateł.Co do metra to się zgadzam,że teraz w wielu krajach jest tłok itp.to nie znaczy że 30 lat temu też tak było.

myszka3452

Bo nie byli takimi skąpcami jak Ty.

ocenił(a) film na 7
myszka3452

acha a co do walizki,to sam Danny Bruce (Statham) mówił nie robię tego dla pieniędzy tylko dla huntera (De Niro) a sam Hunter obiecał że się wycofa ale coś tam skubnął do kieszeni.A czemu go nie zabili,bo się wycofali z zabijania, nie on był celem on tylko im przeszkadzał. Lecz sam Danny dał mu do zrozumienia że będzie czekał aż go odwiedzi,to było jedno znaczne że jak będzie go szukał to wtedy nie da mu żadnych szans.

ocenił(a) film na 10
visenna3

dwie kobiety choć pewnie raczej dziewczynki, napisały że są zawiedzione:)) jakaż to jest wskazówka dla facetów którzy chcą obejrzeć ten film??:) opanujcie sie ludzie bo czasami ręce opadają :)))

ocenił(a) film na 10
shoker

a skoro nie wiecie czemu zostawili mu walizke to cały film tez pewnie z takim brakiem zrozumienia leciał nie?:))

ocenił(a) film na 6
shoker

miło być znów dziewczynką : ) dzięki shoker ; ) nie bedę czepiać się filmu. Nie będę spędzać godzin i zastanawiać się dlaczego nie spełnił moich oczekiwań, dlaczego mną nie wstrząsnął. Po prostu wystawiłam swoją subiektywną ocenę. Zdaję sobie sprawę, że mogę czegoś tam nie rozumieć. Tak samo jak faceci nie zrozumieją co kobiety widzą w komediach romantycznych i dlaczego płaczą na melodramatach, tudzież reklamach z niemowlakami. Z podobnych klimatów jak film omawiany bardziej podobała mi się "Syriana" np. Ale pamiętajcie! to moje subiektywne odczucia.

visenna3

Nie wiem, czy oglądaliśmy ten sam film, ale.... kamery?? Akcja filmu rozgrywa się na początku lat 80'siatych. Spróbuj coś zobaczyć w nocy gdy rażą Cię światła samochodu. Jeśli chodzi o detale to jest właśnie film na wysokim poziomie.

ocenił(a) film na 6
tricky666p

nie jestem specem, ale wydaje mi się, że na początku lat 80' wojsko amerykańskie dysponowało już internetem, który oczywiście wtedy był jeszcze tajnym projektem. O ile nie zaczęło się to wcześniej. Zakładam więc, że w posiadaniu kamer przemysłowych chociażby, był już ze 20 lat przed internetem i komputerami, jak nie lepiej. Więc pytam - jak mógł sobie ktoś ot tak przeskoczyć przez płot do jednostki SAS, będąc oświetlonym reflektorami samochodu? Choć może ci żołnierze jechali na krótkich światłach nie na długich. Nie ważne. Nie chce mi się dyskutować na temat szczegółów, bo jak wiadomo jak człowiek chce to się zawsze przyczepi. Może się więc czepiam. Nie ważne. Jednym się podobał bardzo, drugim mniej. i już.

ocenił(a) film na 8
visenna3

bardzo dobry film ,polecam

visenna3

A może po prostu, ku.rwa nie założyli kamer, nie chcieli, mieli to w d..upie ?

visenna3

"wojsko amerykańskie"... SAS to jednostka brytyjska. Pomijam już fakt, że to jednostka specjalna, gdzie chroni się wizerunek żołnierzy i niewskazane są kamery... czepiasz się. Z tymi światłami również.

ocenił(a) film na 6
tricky666p

tia, babola strzeliłam, przyznaje : / no ale tak czy siak na pewno byli w posiadaniu technologi bardziej zaawansowanej niż ta z której ówczesne społeczeństwo korzystało. A Statham uważam najfajniej zagrał w Revolverze : ) Ale Przekret też uwielbiam : )

ocenił(a) film na 5
visenna3

Końcówka filmu mnie rozbroiła - "Operacja SAS w Omanie do dzisiaj jest utajniona". No i ? Tak jak 80% operacji służb specjalnych ze wszystkich krajów? Nie zapomnijmy o tych, o których nic nie wiadomo.
Film cieniutki. Szczelanina, bieganina i pościgi. I to w takim średniawym stylu. A tego całego Stathama trawię tylko w Snatchu. We wszystkich innych filmach jest identyczny.