Elita zabójców

Killer Elite
2011
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 69339
5,1 15 krytyków
Elita zabójców
powrót do forum filmu Elita zabójców

Miałem ochotę na coś odmóżdżającego, a wiadomo, że Statham gwarantuje zazwyczaj taki typ rozrywki. Początek to zdziwienie, bo mimo szybkiej akcji i przesadzonych scen można dać się oszukać. Wszystko wygląda raczej jak szybszy i mniej poważny Munich niż kolejny Transporter. W dodatku jesteśmy częstowani informacją o bazowaniu na faktach. No no... oczekiwania rosną... i szybko siadają. Film się dłuży, momentami jest nudny. Najgorsze jednak to rozjazd scenariusza. Cały czas, jak sugeruje tytuł, mamy do czynienia z elitą. Best of the best i tak dalej. Niestety, niektóre sceny same uderzają ręką w nasze czoło. Miałeś walkę i pościg z głównym adwersarzem? Koniecznie używaj dalej tego samego auta. Chcesz upozorować wypadek? Wrzuć do ciężarówki sprzęt zdalnego sterowania. Na pewno wyparuje po wypadku. Generalnie film nakręca na coś zdecydowanie lepszego niż ostatecznie dostajemy. Szkoda. Za dwa dni nie będę pamiętał, że go widziałem, a najlepszy film Stathama to nadal The Bank Job.

SithFrog

słaby jak nie wiem co

ocenił(a) film na 6
SithFrog

Zgadza się , ''Angielska robota'' & ''Porachunki'', no i może jeszcze dorzuciłbym ''Teorię chaosu''. Jakimś cudem jeszcze o nim pamiętam, a to już jest plus.

ocenił(a) film na 5
djrav77

Za to lubię filmweb. Porachunki są super ale Teorii chaosu nie znałem. Dzięki!

ocenił(a) film na 6
SithFrog

Tylko od razu uświadamiam, że ''Teoria chaosu'', bliższa jest akcją i formą do ''Elity'' niż ''Porachunków'' czy ''The Bank Job''. To nie jest jakiś szał, ale jak na film z Jasonem, przebieg akcji ,a zwłaszcza końcówkę no i swoją kategorię gatunkową może oscylować z oceną gdzieś pomiędzy 5 a 7/10. Oczywiście znajdą się i tacy którzy dadzą mniej lub więcej, bo sam to widziałem. Po prostu ''odmóżdżacz'', któremu raz śmiało można poświęcić czas.
pozdro