Elita zabójców

Killer Elite
2011
6,8 69 tys. ocen
6,8 10 1 69339
5,1 15 krytyków
Elita zabójców
powrót do forum filmu Elita zabójców

Gdy obejrzałem film nie rozumiałem, dlaczego szejk miałby podpisać kontrakty na wydobycie ropy. Dopiero gdy na stronie www powtórzyłem sobie 3 momenty zrozumiałem. Rzadko kiedy się zdarza, abym nie "nadążył" nad fabułą, ale w tym filmie trzeba uważać na każde słowo np. gdy pod koniec agent MI6 mówi o tych kontraktach. Jeśli widz przegapi urywek o całym planie (a trwa on może 3 sek) to cały film wydaje się bezsensowny. Chociaż i tak jest trochę naciągany, gdyż szejk był chory i mógł umrzeć, i kto wtedy podpisywał by kontrakty? Jego syn, który nie chciał wracać? Wychodziło by na to, iż wywiad brytyjski jest trochę niedoinformowany, gdyż powinien wiedzieć o planach syna szejka.
Chciałem dać 5/10, jednak po zrozumieniu jednego szczegółu, który rozjaśnił mi sytuację daje 7/10 gdyż fabuła jest ciekawa, choć trochę zbyt chaotyczna.

ocenił(a) film na 10
Dregon

Widocznie podczas ogladania, byles czyms bardzo zmeczony :D film nie jest skomplikowany w odbiorze.

Dawid_1220

Może i masz rację. Może nie zmęczony, ale rozkojarzony. Chociaż fabuła zawsze układa mi się lepiej gdy czytam niż gdy słucham, taka dola wzrokowca ;)

ocenił(a) film na 10
Dregon

Rozkajorzony. To trzeba bylo przegonic dziewczyne. ktora przymierzala nowe sukienki na wiosne :D