PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561006}

Elitarni - Ostatnie starcie

Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro
2010
7,4 16 tys. ocen
7,4 10 1 15763
6,7 6 krytyków
Elitarni - Ostatnie starcie
powrót do forum filmu Elitarni - Ostatnie starcie

Przede wszystkim brakowało mi samego BOPE. Trochę było go na początku, trochę w środku i na końcu, ale tam już byli po cywilnemu. A tak film skupił się głównie na tej polityczno-mafijnej intrydze. No i główny bohater już nie był komandosem, tylko zwykłym urzędasem, co mocno mnie zabolało. Niektóre wątki mało przekonywujące, np. jakim cudem ten obrońca praw człowieka prowadził przesłuchanie w parlamencie, skoro równocześnie był rodzinnie powiązany z głównym bohaterem i na dodatek sam był świadkiem w tej sprawie. No i końcówka nie do końca mnie usatysfakcjonowała.

ocenił(a) film na 10
patryk_z_wawy

Eee? Zadnym cudem. Marszałkiem był a marszałek prowadzi obrady. Była o tym mowa w filmie.

ocenił(a) film na 8
MakoR

Wiedziałem, że on jest politykiem równocześnie, ale mi chodziło o to konkretne przesłuchanie. Dotyczyło ono afery z którą był z wielu stron powiązany. Choćby z powodu tej zamordowanej dziennikarki. Do tego osoba przesłuchiwana była z nim rodzinnie powiązana. Na mój gust, takie praktyki w demokratycznym kraju są raczej nie na miejscu, bo ten obrońca równie dobrze sam mógł być świadkiem w tej sprawie.

ocenił(a) film na 10
patryk_z_wawy

Takim tokiem rozumowania to wiekszosc filmu byla malo przekonywujaca bo glownym tematem jest ukazanie ze domokracja tworzy doskonale warunki do lamania prawa/jest wylegarnia zbrodni i nikt w demokracji nie jest w stanie tego zmienic.