PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108728}

Ella zaklęta

Ella Enchanted
2004
6,1 23 tys. ocen
6,1 10 1 22873
Ella zaklęta
powrót do forum filmu Ella zaklęta

Boję się tego filmu. Sama nie wiem, czy chcę go obejrzeć. Czytałam książkę i wprost ją uwielbiam. Ale po przeczytaniu opisów filmu, obejrzeniu zdjęć i trailera jestem lekko mówiąc przerażona. Nie znoszę, gdy ekranizacja bardzo odbiega od moich wyobrażeń z książek, więc obawiam się, że oglądając "Ellę zaklętą" będę rwać włosy z głowy. Warto? Może powinnam mimo wszystko spróbować.

ocenił(a) film na 7
oio

Decyzja należy do Ciebie. Wiadomo, że film nie będzie tym, co sobie wyobrażałaś czytając książkę i że pewnie będzie odbiegał - mniej lub więcej - treścią od pierwowzoru.
Ja mam bardzo pozytywne odczucia, co do tego filmu. Oglądałam go dziś już po raz któryś i naprawdę rewelacyjnie się oglądało, jak za każdym razem. Wciąga, jest lekki i przyjemny. Wg mnie warto. Spróbuj, będziesz miała porównanie :)

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
oio

No i obejrzałam. Faktycznie strasznie to skopali. Zrobili z uwielbianej przeze mnie "Elli zaklętej" kiczowatą komedię romantyczną. Poza tym trochę zwariowaną, czego akurat nie mam za złe. A w dodatku, co bardzo ważne okropnie wszystko pozmieniali! Od góry do dołu wszystko jest inaczej! Zgadza się kilka podstawowych faktów. Gdybym miała wyliczać wszystkie zmiany potrwałoby to chyba tydzień. Ale trzeba przyznać, że byłam na to przygotowana, więc nie dostałam zawału serca. Wielu bohaterów też mi nie pasowało. Szczególnie Amanda. Miała być starszą panią z dwoma podbródkami! Mimo wszystko muszę stwierdzić, że oglądało się całkiem przyjemnie.

ocenił(a) film na 6
oio

zgadzam się. denerwowałam się zanim obejrzałam film. miałam nadzieję, że coś zostanie z cudownej książki.
jako interpretacja książki strasznie naciągnięte.
ale jako zwykła komedia romantyczna całkiem niezłe.
mogliby dać więcej faktów z utworu.