Kolejny film na poziomie "Pojutrza" czy "2012" który ma za zadanie bawić gimnazjalistów. Kolejny
film w którym prawa fizyki nie obowiązują.
no tak zdanie podwójnie z złożone, przepraszam skoro było za trudne. Skrócę dla ciebie- uwaga!!!! ,, Jesteś idiotą,, Tada
a tobie brakuje kultury osobistej. Jeżeli na takim poziomie rozmawiasz w realu to współczuję twoim rozmówcom.
Dlatego napisany przez Ciebie scenariusz, wylądowałby od razu w koszu producenta filmowego.
Na poziomie filmów "Pojutrze" i "2012"? Muszę więc koniecznie obejrzeć. Oby był zrobiony tak dobrze jak tamte.
Co do praw fizyki, to rzadko się zdarza, by w filmach obowiązywały. Jak chcę się czegoś nauczyć, to czytam książki naukowe lub oglądam filmy dokumentalne. Od filmów fabularnych oczekuję, że będą mnie właśnie bawić, a w moich czasach gimnazjów nie było. Czasami też mnie drażni jak w filmach przesadzają i rażąco naruszają prawa fizyki. Jeżeli jednak robią to tylko troszkę - jak np. w Pojutrze, gdzie nie zgadzało się to, że zimne masy powietrza schodzą z góry, czyli na odwrót jak się wypowiadali o tym filmie specjaliści - to mi nie przeszkadza.
Nie jestem gimnazjalistą,ale wara od filmów typu "Pojutrze" i "2012"...być może w twoim mniemaniu konwencja filmu KATASTROFICZNEGO powinna mieć tempo Melancholii(film świetny w swoim gatunku :) ),ale tak nie jest.Gdy zasiadamy przed dużym ekranem to chcemy trochę się przestraszyć,trochę poszaleć w łańcuchu nieprawdopodobnych zdarzeń i trochę powzruszać widząc jak ludzie stają się rzeczywiście ludzcy(to jest największa fikcja) a na samym końcu, baaaaaardzo daleko są prawa fizyki:)Bo gdy zrobimy film w 100% naukowo poprawny to nikt nie wysiedzi do końca!Jeżeli oglądam film katastroficzny to z góry godzę się na NAGINANIE faktów i dobrze się bawię.Nie rozumiesz podstaw takiego kina i nie potrafisz wyluzować...twoje prawo.Nie oglądaj jednak takich filmów i masz problem z głowy.
zobacz "Niemożliwe" film na faktach z zachowaniem praw fizyki i jest zaliczany do katastroficznych... można??? dowód że można zrobić film który trzyma zasady naukowe i trzyma w napięciu.
Koles ty dajesz Hobbitowi 10/10, wiec twoje kompetencje w ocenianiu dobrego kina są w tym momencie żadne.
za to Ty dajesz Sin City 10.... prawdziwy majstersztyk.. Jesteś prawdziwym znawcą kina. Gratuluje. Skoro moje kompetencje w ocenianiu kina są żadne to patrząc na twoje filmy stwierdzam to samo. Podobnie jak w przypadku filmu "ewolucja planety małp" -> 9.... no naprawdę kapitalny film.
Sin City 1wsza częsc, jak najbardziej zasluguje na taka ocene, jest to najlepsza ekranizacja komiksu w historii, ale pewnie nie widziales, a wlasciwie to jestes fanem kolorowego kiczu o pseudo patetycznym gloryfikowaniu dobra jak w przypadku Hobbita i Harrego Po-jeba hahhaha.
Napsizsz mi ktore filmy u mnie sprawiaja u ciebie jakiekolwiek zazenowanie.
Planeta Malp Ewolucja jest bardzo dobrym i mądrym filmem, z tego co piszesz wnioskuje, ze ponad 16 lat to ty nie mozes zmiec, bo chyba jeszcze niedojrzales do pewnych rzeczy.
Idz sie dzieciaczku dalej brandzlowac przed swoimi bajkami typu harry i hobbicik, twoj poziom :)
jest to twoja subiektywna ocena i tak to traktuj... dla Ciebie może być super dla kogoś innego nie. Więc pisząc że moja znajomośc jest żadna jest po protsu chamska ponieważ tak samo mogę napisać o tobie. Szanuj zdanie innych a będą szanować twoje.
nie, nie ejst to moja subiektywna opinia tylko powszechnie Sin City 1 jest uwazane za najlepsza ekreaniacje komiskową, a zarzucanie jej jakichs wad stricte wizualnych to jest wrecz oznaka totalnego zaburzenia w percepcji wizualnej, bo od tej strony technicznej to prawdziwe arcydzielo.
Nie kłóć się z tym gościem, nie warto. On jest znany z trollingu - inne jego wcielenia to killafornia, kiki_zjada_guziki, blackbastard.
Więc nie obrażaj bo twoje filmy które wymieniłem wcale nie są takie mądre jak Ci się wydaje .... jest to tylko twoje subiektywne odczucie... tak samo jak moje nie są mądre dla Ciebie. Nie obrażaj bo wychodzi z Ciebie cham, prostak i dzieciak (jestem lepszy i lepiej oceniam film) to takie gimnazjalne.
No ale Hobbit to na prawde kupa do kwadratu, platikowa papka pelna sztucznego patosu z scenariuszem praktycznie zerowym, w kazda czesc taka sama.
Bede pisal co chce, od tego jest to forum :)
tak samo ja.,.. tez będe pisał co chcę... tak samo odnośnie twoich filmów ... tez papki :) mam prawo
no ale ja przynajmniej napsialem co mi sie nie podoba w takim hobbicie, a ty napsiz jakie masz zarzuty wobec moich filmow :)
UWAGA!
Odradzam wdawanie się z tym osobnikiem w jakiekolwiek dyskusje czy przepychanki słowne. Jest to człowiek niereformowalny, posiadający kilka kont na Filmwebie - funkadelic, killafornia, black_bastard, pasikonik1977, kiki_zjada_guziki (a pewnie jest ich więcej), więc próbujących z nim dyskutować uprzedzam, że w każdej chwili może skorzystać z pomocy którejś ze swoich inkarnacji, aby się dowartościować i przekonać adwersarzy o racji swoich płytkich i tandetnych poglądów (a przy okazji wylać wiadro pomyj). Nie trafiają do niego żadne, ale to żadne merytoryczne argumenty, zatem - WDAJESZ SIĘ W DYSKUSJĘ Z NIM/NIĄ NA WŁASNE RYZYKO.
2/10 to potwarz dla tego filmu.
Nie powinieneś po prostu oglądać takich
filmów i ich zaniżać.To przez takich jak ty
dobre filmy są mocno zaniżone dając oceny
mocno chybione.
dobre filmy???? no jak ktoś lubi papkę która pierze mózg to fakt... mozna dac 8 :)
Ciekawe. ,,Niemozliwe'' dałeś 10/10, a ja 7/10.
Tak naprawdę to są dwa dobre filmy,wiec tym bardziej nie rozumiem takiego absurdalnego kontrastu ocen tych dwóch katastroficznych filmów.
po co ten bulwers to nie jest film naukowy tylko baja mająca za zadanie "rozerwać" odbiorcę...mnie się film ogólnie podobał ale Torin Dębowa tarcza(Gary) lepiej wygląda z brodą tu go nie poznałam dopóki nie przeczytałam jak aktor się nazywa...
Film bardzo kiepski-nie da się zaprzeczyć, jednakże nie mogę zrozumieć co się wszyscy tak biednych gimnazjalistów uwzięli? Jak jakiś film się nie podoba to od razu "dla gimbusów", "dla gimnazjalistów"...zupełnie nie rozumiem takiego podejścia.
Ciezko sie ten film ogladalo. Mozna przewrotnie powiedziec, ze to trudne, wymagajace od widza kino. ;)
Mało realistyczne, fakt, fizyka, to tam jest nie wiem skąd, ale się dzieje, przecież to nie dokument, to ma bawić i jak na mój gust było całkiem nieźle. Idealne pod sobotni wieczór z piwkiem. Takie 6/10, żeby nie przesadzić.
No tak za to Piraci z Karaibów nie przeczą prawu fizyki. Oglądaj dalej Hobbita. Oceniłeś "Niemożliwe" na 10 a tam od efektów komputerowych aż się roi. Bądź konsekwentny.
tylko że Piraci to s-f a jak to w s-f bywa jest to dozwolone... Epicentrum to katastroficzny którzy dzieje się w naszych czasach z zachowaniem znanych nam praw fizyki.
tylko że te efekty komputerowe nie przeczą prawom fizyki. Jest tak jak w rzeczywistości.
Aha, jeszcze jedno. Nie obrażaj ludzi, którzy inaczej oceniają filmy niż ty. Jestem dorosłym człowiekiem i obejrzałem kilka tysięcy filmów a ten oceniłem na 6. Twoim zdaniem jestem gimnazjalistą. A kim ty człeku jesteś oglądając głupoty typu Harry Potter.
oglądam różne kino i różne filmy. Niektóre są dobre niektóre nie. Dla mnie film ma być wspólny. Ma mieć sens i powinno się to jakoś trzymać kupy. W Potterze nie jest źle. jakoś to tam się trzyma wszystko. Dobra historia. Jak coś w filmie jest głupie to to mówię. Najlepsze filmy to te z lat 80tych kiedy nie było komputerów aby tak ogłupiać widza i nigdy zdania nie zmienię.