Wreszcie będziemy mogli zobaczyć Roshana, dzieciaka z 1 części. Jeśli powstanie część 6, to prawdopodobnie, Roshan byłby w wieku 22 lat (różnica między 5 a 6 filmem, to 3 lata). W piątym filmie, Mocnym Uderzeniu, Roshan miał 19 lat :)
Niekoniecznie prawdziwe lata muszą się pokrywać z czasem w filmie. Jest wiele kontynuacji, które na takiej zasadzie nie powstają (szczególnie, gdy akcja kontynuacji, opowiada o wydarzeniach, które wydarzyły się jakby "przed pierwszą częścią" albo między jej wydarzeniami - nie w tym przypadku oczywiście).
Gdyby jednak założono, że "czas w filmie" płynie w tępie "czasu prawdziwego" to np. Brzoskwinka dorosła przez 7 lat (3. część powstała w 2009, a 5. - 2016), co jest dosyć dziwne, bo słonie chyba trochę więcej czasu dorastają (wiem, że jest mamutem, a one żyły ok. 80 lat - nie jestem ekspertem). Jednak to film animowany, który nie jest oparty na prawdziwych i możliwych wydarzeniach.
Co do "powrotu chłopca z jedynki" to fajny pomysł. :)
Pozdrawiam.
jeśli idzie o kwestie lat, to bazuje na informacjach z neta, a jeśli idzie oto, czy Roshan faktycznie powróci, cóż słyszałem, że jest taka możliwość, nawet chyba jeden ze scenarzystów o tym wspomniał, ale podstawowe pytanie brzmi, czy powstanie Epoka lodowcowa 6?
powstanie pewnie ;p a skad masz takie info o wieku tg synka i co konkretnie jest tam podane co daje mozliwosc okreslenia wieku ;p