Pamiętacie jaskinie z pierwszej części, chodzi mi głównie o moment gdy Sid odłącza się od Manfred'iego i Diego. Tam jeśli dobrze pamiętam najpierw zobaczył prehistoryczne ryby, które były antagonistami pierwszej części, w następnym był Dinozaur, a konkretnie ten sam gatunek dla którego Sid został "mamą", następnie była pokazana ewolucja Sid'a, w czwartej części pojawiają się jego rodzina, czyli najbliżsi przodkowie, na samym końcu jest wielki statek ufo......
Czy to przypadek ?
Nie, to nie przypadek, to to samo ufo :) Dlatego pomysł by wiewiór zwiedził kosmos. Swoją drogą osoby które mówią że Epoka 1 była realistyczna są w błędzie bo samo ufo już jest elementem mocno fantastycznym :)
Epoka Lodowcowa 1 realistyczny ? Od kiedy ? Jest to film familijny z ukierunkowaniem na najmłodszych, w takich filmach zawsze jest więcej magii
No właśnie. Nie mówię, że każdy musi lubić tą serię, ale niektóre z tych narzekań na tą serię są śmieszne. możesz poczytać forum, to zobaczysz :)
Wiesz, ja tam Epokę Lodowcową lubię bardziej od Shreka, a jak już potrafiłem przeczytać komentarze, że Epoka lodowcowa była homofobicznym i rasistowskim tworem... to już wszystkiego się spodziewam....
Ja też lubię bardziej Epokę od Shreka. Mam z tą serią związanych wiele wspaniałych wspomnień i po prostu lubię ją nie tylko za dialogi, animację i bohaterów, ale jest dla mnie nostalgicznie świetna :)