Już od wielu osób słyszę,że ta cała Epoka Lodowcowa jest bez sensu,natomiast ja uważam że to dobrze że robią tyle części,ponieważ seria będzie nadal trwać,ale jak usłyszałam,że 5 część będzie miała pod tytuł ,,Mocne Uderzenie'' to mnie bardzo ciekawiło co twórcy by wymyślili,no bo spójrzcie dinozaury już był,odwilż też był, ludzie również,kontynenty tak samo a tu myślałam i myślałam i nie mogłam się domyślić,a tu proszę zwiastun już jest a teraz KOSMOS O.O ?!
Naprawdę zwiastun mnie zamurował,bo tego to już się nie spodziewałam,bo teraz już uważam naprawdę,że tym razem to już jest robienie na siłę =(
No,ale cóż zobaczymy co z tego wyjdzie,dopiero w wakacje 2016.r =/
Wiesz,nie mam pewności jak to będzie wyglądać w 100% ale mi się wydaje,że tam gdzie jest Scrat to i zwierzaki też tam będą =/
Człowieku Scrat zawsze wędrował w dziwne miejsca co nie oznacza że także nasi bohaterowiw tam polecą
Wiesz co? Ja sama nie czuję się zaskoczona tą asteroidą. W końcu, jak pisałaś, było już w zasadzie wszystko. Wykorzystali na tyle dużo kataklizmów na Ziemi, że pozostało im sięgnąć po ciężką artylerię - czyli poza atmosferę planety.
Co zabawne, będziemy mieć powtórkę z dinozaurów. Na oficjalnej stronie Epoki Lodowcowej na Twitterze przedstawione są 3 dinozaury, aczkolwiek są one w stylu archeopteryksów, czyli form, które mają i cechy dinozaurów i ptaków.
Co do samej fabuły, na pewno tylko Scrat będzie w kosmosie. W dalszej części filmu będzie próbował zapewne wrócić na Ziemię. Jeśli chodzi o nowe postaci: są bardzo ciekawie umaszczone, kolorowe. Trudno określić co twórcy wymyślili tym razem. Niektóre postacie pasują do roli astrologów/przepowiadaczy przyszłości, ale to oczywiście tylko moja interpretacja. Dla szerszego poglądu sytuacji polecam zajrzeć tu: https://twitter.com/IceAge?ref_src=twsrc
Interesująco się wypowiedziałaś co do całego tematu,natomiast jeżeli chodzi o film,to może będzie tak jak pisałaś,że znowu się cofniemy do 3 części z dinozaurami albo być może poznamy jeszcze nowsze miejsca,których nawet w 4 częściach nie było ;)
Nie zgodze sie z toba, Patrycja! Ta bajka uczy historii. Byla odwilz, mamuty, dinozaury, kontynenty powstaly, a wedlug wielu badan wynika, ze dinozaury wyginely wlasnie przez meteoryt. Wiec jest to kolejne nawiazanie do historii, oczywiscie z towarzystwem Scrata, ktory musi byc wystrzelony w kosmos, zeby ten meteoryt "zdenerwowac". :D
Lol ;) a co do tych wszystkich zjawisk nie chodziło mi o to,które było pierwsze,a które nie.
Tylko napisałam swoją reakcję po obejrzeniu zwiastuna,nie mówię już od razu,że to będzie gówno czy coś w tym rodzaju tylko po prostu uważam,że trochę tych całych ,,Zjawisk'' jest tu dużo,a nawet za dużo ;)
To "mocne uderzenie" powinien w łeb dostać tłumacz polski! Niby odwołuje się do fabuły, ale już lepiej byłoby nazwać bardziej dosłownie , czyli: "Kurs kolizyjny"