Widzę większość negatywnych komentarzy i myślę że byłam chyba na innej animacji :/ Przez znaczną część filmu śmiałam się i to jest dobra recenzja filmu.Nadal bawi i myślę że to jedna z najlepszych części .Najlepsze teksty miała babcia <3 i Sid .Lekki i humorystyczny film dla każdego ;)
Jak wasze wrażenia ?
Mi też się podobało. Sporo żartów (jak w każdej części) i niektóre śmieszne. Było sporo momentów, że publiczność w kinie cała się śmiała.
Film fajny, nie jakiś "super extra".
Mi się film podobał, chociaż poziom żartów był już niższy niż w pozostałych filmach. Ale i tak mi się podobało i z chęcią zobaczę epokę lodowcową 6
Podobało mi się choć film mnie nie zachwycił tak jak jedynka. Czuć już zmęczenie materiału bo ile można oglądać cykl życia mamutów...
Z rzeczy, które bardzo przypadły do mojego gustu? Sceny w głowie szalonego Bucka, wątek marsjański. Zdecydowanie na plus scena parodii arii z "Wesela Figara", która zachwyciła mnie płynnym montażem i przechodzeniem pomiędzy kolejnymi ujęciami, tekstem i komicznym zwieńczeniem - to był największy element jaki wniósł nieco świeżości do animacji.
Reszta była niestety słabsza jednak nie męczyła odbiorcy chyba głównie z powodu tempa akcji i mnogości bohaterów (które zastąpiły głębie wzajemnych relacji, w czwórce było z tym lepiej).