PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433359}

Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009
7,0 144 tys. ocen
7,0 10 1 144071
6,4 35 krytyków
Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Był ktoś już na seansie 3D? Czy efekty 3D były ciekawe? Ile ich było? Nie wiem czy opłaca się wydawać 8 zł drożej na film w wersji 3D , więc pytam...

ocenił(a) film na 8
mela551

Ja byłam na 3D. moim zdaniem warto wydać trochę więcej kasy. ;) bo efekt rewelacyjny...... moim zdaniem najlepsza część ;P

pozdrawiam:)

javaa

a dużo było tych efektów.?? (muszę coś jeszcze napisać bo pisze że tekst za krótki :D)

użytkownik usunięty
mela551

Byłem na seansie 3D, po mprostu było rewelacyjnie.
Najciekawsze efekty to z pewnością te które były przy dinozaurach.
Ale szkoda że okulary (DOLBY DIGITAL 3D) trzeba było zwracać.
Pozdrawiam serdecznie
Jakub Pasierbski

Dziękuję za odpowiedź, myślę , że jednak wybiorę się na seans 3D :)

ocenił(a) film na 10
mela551

sie nie zastanawiaj ja bylem wczoraj w kielcach w helios'sie film rewelacyjny efektwo stary nie zliczysz bo to caly film jest tak zrobiony dupa maniutka wgladala z ekranu

ocenił(a) film na 3
mela551

Bez przesady z tymi efektami 3D. Parę momentów było rzeczywiście świetnych ale ogólnie bez zachwytu. W ogóle film jest bardzo średni. Nie umywa się do cz.1.

Jeśli jednak miałabym wybierać pomiędzy zwykłym filmem a w 3D to na bank poszłabym na 3D. Przynajmniej jakaś atrakcja, bo fabuła jest tragiczna.

ocenił(a) film na 8
Enchanted_

przez pierwsze 15 minut warto wzrocic na nie uwage:P potem juz jest ich mniej

użytkownik usunięty
mela551

Aż takiej rewelacji nie było. Kilka efektów było naprawdę dobrych. I tak teraz będzie mnóstwo filmów w wersji 3D także teraz możesz sobie odpuścić Epokę, za jakiś czas na pewno będą robić lepsze filmy 3D:)

mela551

3D jest nie po to, by były "efekty", to nie lata 80-te by zachwycać się takim kiczem. 3D jest po to, by patrzeć na filmowy świat, tak jak patrzymy na ten prawdziwy, by lepiej wniknąć w klimat filmu i zapomnieć o codzienności. Kino to nie wesołe miasteczko...
Jak za parenaście lat będziecie patrzeć na trójwymiarowe "Wiadomości" na TVP też będziecie oczekiwać "efektów"?

Kazioo

aha. Dodam, że właśnie w tym Epoka Lodowcowa jest przed całą resztą kiczowatych produkcji 3D, bo nie razi wyłażącymi głupotami z ekranu.
Najlepiej (bo delikatnie i sugestywnie) wykonane 3D z wszystkich bajek w tym roku!

ocenił(a) film na 3
Kazioo

Oczywiście, że 3D jest po to żeby były "efekty". Sposób na ubarwienie filmu i ściągnięcia większej ilości ludzi do kina. Myślę, że twórcy nie myśleli o tym, żeby ludzie lepiej wnikali w klimat filmu. Jednak... jeżeli film jest tandetny to i 3D mu nie pomoże (patrz Epoka Lodowcowa 3).

... i komu by się chciało męczyć wzrok oglądając Wiadomości w 3D?

Enchanted_

No to będziesz meć problem w przyszłości bo inaczej nie zobaczysz... 3D wyprze 2D tak jak kolor wyparł kiedyś obraz czarnobiały.

3D to teraz jest bajer i tak też wielu niedoinformowanych ludzi go traktuje. Ludzie często nie zdają sobie sprawy z tego, po co mają dwoje oczu... Wkrótcy to nowy standard kinowy, telewizyjny, growy itp. Wprowadza się go po to, aby obraz był bardziej naturalny i rzeczywisty. Płascy ludzie nie istnieją...

ocenił(a) film na 3
Kazioo

Być może 3D będzie kiedyś normą, ale na razie to jest bajer - i to jest FAKT. Nie wiem co będzie wkrótce, wiem co jest teraz. Niedoinformowanie nie ma tu nic do rzeczy.
Chociaż wg mnie 3D nigdy nie wyprze całkowicie 2D. tak jak obraz kolorowy nigdy nie wyparł całkowicie obrazu czarno białego.

"Ludzie często nie zdają sobie sprawy z tego, po co mają dwoje oczu..." - serio?

ocenił(a) film na 8
Enchanted_

A czy wzrok aż tak się przy tym męczy?? Wątpię czy jak byś miała do wyboru wiadomości w 2D czy 3D to co byś wybrała..

KwiatekM95

Epoka była 4 bajką w 3D na ktorej byłam. efekty 3D nie były rewelacyjne. bez porównania lepsze efekty były w piorunie czy w potworach kontra obcy. jednym super efektem to chyba było odliczanie do rozpoczecie filmu :D

ocenił(a) film na 10
olcia878787

Wczoraj byłem na seansie. Ogólnie bajer, warto iść! Tylko myślałem że bedzie troszeczkę wiecej tych efektów 3d :D.

Fajne były tekst, zwroty akcji i ogólnie ta część jest udana!

10/10