PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433359}

Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009
7,0 144 tys. ocen
7,0 10 1 144075
6,4 35 krytyków
Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
_justin_

film jeszcze niewyszedł a piszesz ze niepotrzebny pozyjemy zobaczymy film moze sie okazac hitem

feniks140

ja jestem jak najbardziej za kontynuacjami jak epoka.. czy shrek mogą sie nie spodobać-trudno, ale zawsze fajnie sie takie filmy ogląda;)ja osobiście będę czekał

_justin_

ja jestem za.. jak dla mnie jest to najlepszy film - animacja który najchetniej oglądam :) dlatego i ja bede na kolejna czesc czekał z niecierpliwością :)

Giggs

oczywiscie ze chcemy kontynuacji! epoka lodowcowa ma niesamowita animacje a dialogi to po prostu mistrzostwo xD moze byc i nawet 10 czesci !

Giggs

ja jestem za

_justin_

potrzebny, nie potrzebny... zobaczymy co to bedzie, znajac zycie moze byc dno jak np shrek 3. nie lubie dokrecania filmow dajmy przyklad pila czy wyslannik piekiel lub chocby niesmiertelny... nie wiem kto to oglada, chyba tylko rezyser i ekipa ktora to robila;]

Lord_Mat

'co za dużo to nie zdrowo' przekonaliśmy się o tym w Piratach z karaibów, Spidermanie, Pile, Shreku i wielu innych filmach. Mam nadzieje, że film okaże się dobry jednak wolałabym gdyby nie kręcili kolejnego sequela. Zobaczymy po premierze. Uwielbiam Epoke lodowcową i mam nadzieje, że 3 część nie zniszczy wrażen wywartych wcześniejszymi częściami.

ocenił(a) film na 8
ezzoo

mów za siebie! to że Tobie się nie podoba to nie znaczy, że innym się nie podoba !

ocenił(a) film na 7
_justin_

Zgadzam się. Epoka skonczyła się na pierwszej częsci. Wraz z topnieniem lodu stopniały także humor i dobry pomysł. Dzieciakom jest wszystko jedno. Shrek 7 czy Epoka Lodowcowa 5. Tak czy owak obejrzą bez wdawania się w szczegóły. Ja jako osoba zaawansowana wiekiem:) niepotrzebnym kontynuacjom mówie zdecydowane NIE.

ocenił(a) film na 7
_justin_

W przeciwieństwie do 2 i 3 części "Shreka" dwójka "Epoki lodowcowej" trzyma klasę. Może nie jest rónie dobra, co jedynka, ale ogląda się ją bardzo dobrze. Jeżeli trójeczka "da radę", to będzie naprawdę śmiesznie.

Czwarty "Shrek" jest raczej niepotrzebny, bo się jakoś twórcom już na jedynce pomysły skończyły. "Epoka..." ma jednak sens.

(A Denis Leary swoją drogą wymiata) ;)

Pinokio1983

w epoce 1 była dobra, dwójka za bardzo od niej nie odbiegała (porównuje po innych sequelach, bo taki Shrek 2 ma tylko 1 fajna rzecz- mianowicie kota). Ale nie sądzę, aby zachowali poziom w 3. Tym bardziej, że już tam nie widzę wątku fabularnego będącego w stanie pociągnąć na porządnym poziomie cały film.

ocenił(a) film na 7
asienka__

Jak dla mnie to już sam pomysł naciągany - dinozaury? To nie park jurajski. Ale nie oceniam, zobaczy się. Jednak nie nastawiam się na film na miarę pierwszej części

ocenił(a) film na 10
CyriaNa

A ja jestem za tym,by zrobiono nie tylko ten,ale nawet jeszcze inne seguele.Epoka Lodowcowa to najlepszy film-animacja komputerowa,jaki kiedykolwiek oglądałem,więc mógłbym to oglądać bez końca.Z resztą uważam,że każda kolejna część jest lepsza niż poprzednia.

ocenił(a) film na 10
m10

Poza tym pomysł o dinozaurach jest świetny,choć wydaje się,że nie pasuje do Epoki.

ocenił(a) film na 7
m10

Po pierwsze trzeba dac szanse, moze akurat ta czesc bedzie fajna, nie ma co potepiac jej na zapas.
A po drugie juz druga czesc wydała mi sie bardzo potrzebna. Zdrowo się usmialam i obejrzalam ja mniej wiecej tyle samo razy co pierwsza.
Po trzecie dajmy szanse biednemu wiewiórowi wreszcie zjesc ten orzeszek ;-P

sonnchen

Pierwsza część była słaba, druga już była ciekawsza, myśle że trzecia będzie bardzo dobra i chce żeby by była kontynuacja.

_justin_

Mnie dwójka trochę zawiodła, jedynka jest lepsza. Mam nadzieję, że trójka będzie do niej podobna (oczywiście nie za bardzo, ale że tym razem będą dinozaury, więc to nam chyba nie grozi :D).

_justin_

Jak dla mnie kontynuacja Epoki Lodowcowej jest nie potrzebna. Robi się to nudne.Pierwsza była dobra ale druga juz gorsza...Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie 3 części.Jak dla mnie to pewnie będzie to nudne ...

_justin_

No wiesz ale zawsze może wypalić... No ale za zwyczaj takie robienie następnych części jest po prostu nie wypałem ..
xD

_justin_

Moim zdaniem, co kolejna część jakiejś kultowej animacji jak "epoka lodowcowa", "shrek" itp. jest coraz gorsza. Po prostu brak już pomysłów na kolejne części a reżyserzy koniecznie chcą dany film kontynuować i to moim zdaniem jest bezsensu, ale oczywiście z miłą chęcią obejże ten film ;].

_justin_

ja czekam z niecierpliwoscią i licze ze 3 czesc bedzie lepsza od 2jki

aurea_dicta

Chym, ja ani nie jestem za ani przeciw, chcą, niech robią. Epoka Lodowcowa jest fajna, pewnie obejrzę, ale nic nie przebije Madagaskaru :) A 3 może być fajna, z dubbingiem Pazury i genialnymi tekstami.
PS Shrek 5 (bo już jest zapowiedziany w pracach Dream Works na kolejne lata) to już przesada...

_justin_

Wszystkie te filmy animowane byłyby spoko, gdyby nie ten "smutny" wątek, który pojawia się w każdej części.. trochę nudne to już się staje, tak samo jak z komediami romantycznym.. zawsze musi być w filmie taki moment, że akcja się załamuje, zakochani odchodzą od siebie np na skutek jakiejś intrygi, a potem wracają i happy end.. ;/

ocenił(a) film na 8
_justin_

ja osobiście myśle że powinniśmy poczekać na premiere a dopiero później
oceniać film, który może znów przyciągnać tłumy do kin tak jak to było
na przykładzie jedynki czy (moim zdaniem) niebo lepszej dwójki jezeli ta
EP3 bedzie tak samo smieszna to jestem za kontynuacja, ale oczywiście
nie może zabraknąć Wiewióra

_justin_

film jest fajny po ciężkim dniu można się trochę pośmiać

_justin_

Wg mnie trójka nie rozczaruje biorąc pod uwagę, że jedynka była fajna, a przy dwójce się zdrowo uśmiałem. Mam nadzieję, że polski dubbing znowu pokaże jak Polacy potrafią podkładać głosy ;)

lukaszwiacek

Ja tam w ogóle nie lubię "Epoki lodowcowej", ale z doświadczenia wiem, że trzecia część będzie beznadziejna (podobnie jak i "Shrek"), w ogóle po co tworzą ciągle kontynuację, przecież mogliby wymyślać nowe animacje...

_justin_

A ja się cieszę, że będzie trzecia część. Obie poprzednie bardzo mi się podobały.

Arekusandora

epoka lodowcowa i inne filmy animowane takie jak shrek czy madagaskar powinny być kontynuowane gdyż świetnie się to ogląda a najlepiej wszystkie części po kolei

_justin_

Hm, pożyjemy zobaczymy. Dla mnie, jeżeli będzie dużo scen z wiewiórem, to będzie okej. Jak dwójka.

_justin_

Jestem za ;p

Ale na poważnie, myślę że z Epoką Lodowcową będzie podobnie jak ze Shrekiem. Cz. 1 była hitem, cz. 2 była smaczkiem i dopełnieniem, a cz. 3 to się oglądało z przyzwyczajenia. :)

Aurien

Zgadzam się z Auriem. Epoka 3 można obejrzec z przyzwyczajenia ale ja sie tam wiele po tej bajce nie spodziewam...

ocenił(a) film na 8
_justin_

Może cos w tym stylu co wyżej. Ale jednak wszyscy to oglądają :)
Lubie te animacje są lepsze niż niektóre filmy...

mada288

Nie prawda. ;p Ja się na to nie wybieram. Jedynkę obejrzałam i mi się całkiem podobało (głownie dzięki znakomitemu dubbingowi Cezarego Pazury) , 2 do połowy o ile pamiętam, a na 3 już nie mam siły. Jakoś tak.. poprostu mnie to męczy.

ocenił(a) film na 6
Aurien

Niestety Epoka 3 to już nie to samo co Epoka 1 czy może Epoka 2. Twórcy chcieli jeszcze wycisnąć trochę kasy z fanów, lecz uważam że mogli lepiej się postarać. Niestety nie da się lecieć w nieskończoność na fali pierwszej części. Zresztą już dawno było wiadomo, że następne części zazwyczaj są słabsze :(