PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433359}

Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009
7,0 144 tys. ocen
7,0 10 1 144075
6,4 35 krytyków
Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Za nim skomentujecie ten epizod epoki, pomyślcie że ten film ma wysoko postawioną poprzeczkę - każda część wielkiego hitu jest porównywana z numerem 1.

Ta część okazała się jak wiadomo gorsza od części 1, ale zdecydowanie lepsza od części 2, a więc uważam że zdecydowanie producentów na tą część nie była błędem.

Pokazuje się nowa postać, która jest naprawdę ujmująca. Zależy nam na poznaniu historii tego śmiesznego gostka, czy to nie jest wciągające a przy tym zabawne?

Na marginesie dodam, że film, jak każdy na pewno wie, trzyma wszystkie należyte standarty graficzne.

Pozdro

ocenił(a) film na 8
piotrf21

ja rowniez uwazam trojke za dobra kontynuacje, nawet porownywalnie dobra z 1. na poczatku myslalam, ze ta nowa postac bedzie troche naciagana i niepasujaca do klimatu, jednak Buck okazal sie bardzo udaną postacią. nie rozumiem malkontentow, twierdzacych, ze ta czesc jest najmniej smieszna (przeciez to wlasnie w niej jest najwiecej fajnych tekstow, podczas gdy z jedynki pamieta sie praktycznie tylko 'mleczyk') i najmniej udana. dla mnie obok pierwszej epoki i pierwszego Shreka oraz kilku disneyowskich filmow komputerowych (np. toy story czy dawno temu w trawie) to jedna z lepszych komputerowych kreskowek

ocenił(a) film na 9
s_w

Oj, graficznie super:D Byłam na wersji 3d więc film mi się spodobał już w chwili gdy Diego próbuje upolować jelonka:)
Jak dla mnie wątek świata dinozaurów ukrytego pod skorupą lodową jest idiotyczny jednak całościowo film jest na tyle dobry, że można to przetrawić:)

ocenił(a) film na 8
Valvena

wątek świata dinozaurów ukrytego pod skorupą lodową jest idiotyczny jednak całościowo film jest na tyle dobry, że można to przetrawić:)

dokladnie;) jak pod ta skorupa lodowa odkryli ten drugi swiat to troche mnie to zazenowalo xD i niektore sceny z Mankiem i Ela tez byly dretwe, ale przymykam na te rzeczy oko, bo ilosc smiesznych tekstow to rekompensuje:)

piotrf21

Zgadzam się z powyższymi opiniami.
Wreszcie pojawił się całkiem dobry humor słowny. Trochę mniej wiewóra, ale on rządził w części drugiej, która niestety fabularnie była słaba (odwilż i praktycznie żadnych konkretów).
Wg mnie trójka była lepsza od części drugiej, ale oczywiście pierwsza część nadal najlepsza.

ocenił(a) film na 6
Kazioo

Mnie też w sumie bardziej podobała się trzecia część Epoki od drugiej. Z tego co czytam większość na tym forum też jest bardziej przekonana do dinozaurów niż do odwilży. I tu pojawia się pytanie czemu trójka ma niższą średnią ocen niż mimo wszystko słabsza dwójka?

ocenił(a) film na 9
matjaz94

Niższa średnia od dwójki - proste, jeszcze zbyt mało osób zagłoswało. Bajka czy animacja jak kto woli leci dopiero w kinach a jest więcej niż bardzo dobry - widać po frekwencji. Wydanie na DVD i dotarcie pod "strzechy" podniesie mu punktację zwłaszcza w małych miejscowościach (pozbawionych praktycznie kin), gdzie powiedzmy sobie szczerze nie każdemu chce się wybrać parę kilosów na seans. Dla mnie ocena rewelacyjna 9.9 za świetny scenariusz, dialogi, dynamiczną akcję momentami nawiązującą do wielu znanych producji filmowych.