PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433359}

Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs
2009
7,0 144 tys. ocen
7,0 10 1 144071
6,4 35 krytyków
Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów
powrót do forum filmu Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów

To miał być film dla dzieci a pełno w nim podtekstów seksualnych, nawet to śmieszne nie było. Poza tym nuda na całego... Już nie mówię jak popsuli głównego bohatera czyli wiewiórkę z orzeszkiem...

ocenił(a) film na 6
Doroteusz

Właśnie trzeba mój drogi autorze tego wątku rozwijać wiedzę na temat seksualności u dzieci.
Wiewiórka zosatje na tej samej pozycji, co była, nie rozumiem dla czego ją zniszczyli wg. Ciebie.

Film jest extra, dużo fikcji ale o to chodzi przy takich produkcjach.

p.s Dziś dokłądnie jest rok po premierze

ocenił(a) film na 1
tomasz_kurzejewski

Tak trzeba... Tylko powiedz mi, jesteś takim tchórzem, że zamiast uświadomić własne dziecko poślesz je na głupi film?

ocenił(a) film na 6
Doroteusz

Film może być dodatkiem do tej dziedziny.
W tym filmie to ja zauważyłem jedyny kontekst homoseksualny gdy leniwiec próbował wydoić byka, dokładnie już nie pamiętam.
Zresztą oczy dziecka widzą przede wszystkim akcję w filmie.
Myślę że Cię trochę uświadomiłem.

p.s Ja dziecko może będę miał za 5lat a posyłać je na do kina to zacznę za 14-16Lat

ocenił(a) film na 9
Doroteusz

A do tego jeszcze, Ty, z powodu swoich chorych teorii psujesz ocenę takiemu genialnemu filmowi? Po pierwsze Ci współczuję, a po 2 to o Tobie nieźle świadczy, że po 1-nie kontrolujesz tego, co ogląda Twoje dziecko, a po 2-jak odpowiednio podchodzisz do tematu i uświadamiasz dziecko przy odpowiednim wychowaniu, to zapewniam Cie nie dużo gorsze filmy Je nie zniekształcą, o czym już zresztą pisałam.

Doroteusz

Polecam przeczytanie głównej recenzji tego filmu. Twórcy widocznie są na tym samym poziomie, co przesłanie z ich "dzieła", ani to zabawne, może prostacko pouczające, ale bardziej żenujące. A ludzie na to idą. Ale ŚMIESZNE , ahahahha ;/

Doroteusz

Nikt nigdy nie mówił, że to film dla dzieci:P Filmy animowane, które ostatnio oglądamy mają trafiać do wielu odbiorców (cóż, z różnym rezultatem). Dziecko i tak nie załapie o co chodzi z tymi podtekstami...

ocenił(a) film na 7
rebelscum77

hehe no ale scena jak Sid chciał dla małych dinozaurów wydoić troche mleka i trafił na samca to on mu ewidentnie... xD no wiecie ;)

już widzę jak mały synek pyta się taty "tatusiu, z czego ty się tak śmiejesz" xd

Dla mnie film był boski, a tych podtekstów nieodpowiednich dla małych dzieci te małe dzieci nawet nie wyłapią więc wsyzstko jest jak najbardziej w porządku a film dla odbiorcy w kazdym wieku :)

ocenił(a) film na 9
Doroteusz

Jak dziecko dobrze wychowasz, to ten film na nie źle nie wpłynie, poza tym dziecko takich rzeczy nie widzi, nawet ja tam tylko 2 zboczone motywy widziałam a więc wniosek z tylko jeden-jesteś patologicznie zboczony, a do tego burak i tyle.

użytkownik usunięty
uwieziona

Ja myślałem że to film dla dzieci. A teraz to może nawet i obejrzę. :D

ocenił(a) film na 9

Hehe;) Nie, to film dla każdego i szczerze o polecam, wszystkie 3 części:) Poza tym, taki np. "Odlot", też niby wydawało by się dla dzieci, a nic bardziej mylnego. Także nie należy wychodzić z takiego założenia przy tego rodzaju "bajkach":)

ocenił(a) film na 7
Doroteusz

Rozwala mnie jak ktoś ocenia filmy zero-jedynkowo, czyli albo bardzo wysoko, albo 1/10. Żałosne. Nie wierzę, że wg. Ciebie jest to jeden z najgorszych filmów ever.