ogladalem jedynke ...zasmialem sie moze 2-3 razy
dwojka tez byla ok ale trzecia czesc jest niesamowita i najlepsza z calej trojki!!
Zgadzam się. Nigdy nie przepadałem za tą rodzinką mamutów, leniwców itd i nadal tak jest. Jednak po 3 części nabrałem do nich trochę pozytywnych emocji i wrażeń. Dużo śmiechu, czego się zupełnie nie spodziewałem i genialna akcja na pterodaktylach... super bajka najlepsza i jedyna warta polecenia z tej serii.
a ja nie jestem usatysfakcjonowana po obejrzeniu tej części Epoki Lodowcowej. może było kilka zabawnych tekstów i przyjemnych do oglądania scen, ale już w połowie miałam ochotę wyjść z kina. krótka wymiana zdań ze znajomymi po wyjściu z sali:
- i co myślicie?
- nudne.
Jeśli ten film był dla ciebie i twoich przyjaciół nudny i mało śmieszny, to szczerze, wolę nie wiedzieć co wam się podoba.
Dla mnie był świetny, nawet najlepszy z całej serii i w ogóle jeden z najlepszych pośród (amerykańskich) filmów animowanych w CGI.
Najbardziej mi się w nim podobało, że nie zrobili z T-Mamuśki kolejnego potwora, jak to zwykle mają zwyczaj robić z drapieżnikami w amerykańskich filmach dla dzieci.
moze i nie byla smieszna moze ta czesc byla do bani ale jesli byla najgorsza to najmniej z tych trzech czesci..
Ja mam bardzo podobne wrażenia. Pierwsza część była dobra, choć raziło mnie to, że w gruncie opowiadała tę samą historię co "Shrek" (z tym, że Shreka zastąpił Maniek a Osła - Sid). Druga część zdecydowanie najsłabsza z całej serii, nawet nie pamiętam już fabuły. "Era dinozaurów" to prosta, choć urokliwa i zabawna historia. Było się z czego pośmiać, choć to zupełnie inny rodzaj humoru niż choćby we wspomnianym wcześniej "Shreku" (bawią nie teksty, a sytuacje). Pozytywne zaskoczenie, zdecydowanie najlepsza część całej sagi! Świetna postać Bucka :) No i w końcu Scrat doczekał się nieco bardziej rozbudowanego wątku (choć jako mistrz drugiego planu też był świetny) :D
8/10
Zgadzam się :) ta część dla mnie również była najlepsza z całej trójki - potem część pierwsza , która to wszystko rozpoczęła i na końcu dwójka, której fabuły szczerze nie pamiętaj ;) (podobnie jak ktoś wyżej mnie).
Trzecia część już od pierwszych chwil bawi, najlepszy jest wątek Sida i jaj , które znajduje ;)
Naprawdę dużo dobrego humoru i zabawne sytuacje (poród - Diego i jego pozycja ;)) (wegetariańskie postanowienie Sida co do karmienia "dzieci" ;)) itd.
Jak dla mnie film po prostu kozak !! Dobry ten koleżka który ścigał Rudiego :). A najlepsza scena to chyba jak siedzą w tym szkielecie dinozaura nad tym cmentarzyskiem :) i się wszyscy śmieją że zaraz zginą :)
uwazam,ze sid w tej czesci byl troche w cieniu "bucka" dzieki ktoremu ten film podwojnei zyskal ale sid byl fajny jak zwykle ale buck rewelacyjny:)
Zgadzam się, 3 była genialna :) I było więcej Wiewióra :) A przy scenie z azotem śmiałam się tak, jakbym sama go wdychała :P
3 czesc najlepsza ;] jeszcze sie tak nie usmialam na epoce ;p
najlepsze teksty:
buck pod koniec filmu do pterodaktyla: :"hej Pteruś zrobimy sobie dzidzie?" ;D
3 zasada bucka kto ma gazy idzie na koncu grupy.. a jeden z oposow i jego mina jak ruszyl na koniec ;p
ten czerwony i niebieski kabelek w olbrzymiej miesozernej roslinie polew ;D
scenka gdy byli pod wplywem helu: "naprawde sikasz mi do lozka? -bredzilem bylem na gazie.. ;D
jeden z oposow: "a kto niby lubi Sida? przeciez to idiota!" ;p
Wiewior powalal na kolana ;]
Diego i scena porodu ;p
caly film jest meega smieszny ;D dawno sie tak nie ubawilam ;]
pozdr
dokładnie, najlepsze scenki, ja myślałem,że padne w kinie jak wdychali HEL i ich głosy później:D
Jedynka byla genialna, dwojka dobra, trojka mnie ostatecznie rozczarowala. Na czwarta czesc, pewnie, nie pojde.
O ile jedynka mi się podobała, dwójkę obejrzałam jakoś bez emocji, tak na trójce przysypiałam. Może miałam zły humor tamtego dnia, albo w kinie było za zimno, ale ani to śmieszne nie było, ani ciekawe. Niestety.
Super bajka 9/10 z mojej strony. W przyszłości chciałbym żeby właśnie takie bajki oglądały moje dzieci gdyż przekazuje ona sporo dobrych wartości.
ja też uważm że 3 jest najlepszą z dotychczasowych części, uśmiać się idzie i to nieźle>P