...że jestem dziwny, niedojrzały i w ogóle, ale mnie, przeciętnemu 14-latkowi film się mega podobał! 10/10, najlepsza część.
Nie rozumiem, dlaczego miałbyś się wydać dziwny i niedojrzały? Ja mam dwa ryzy tyle lat, co Ty i też "Epoka lodowcowa" mi się podoba, jak wiele innych filmów animowanych skierowanych do młodych widzów. Nie widzę w tym nic niedojrzałego. Niedojrzałe jest wyszydzanie kogoś, kto ogląda takie filmy lub wstydzenie się, że się je ogląda.
Spoko, to był żart. Ten tekst był żartem, po prostu mi chodziło o to, że mega mi się podobał. :D
A kto zabrania? Wolny świat, ludziom wolno robić co chcą jeśli zachowują się jak należy, czyli, np. nie obrażają ludzi. Czy ja coś takiego robię? Chyba nie. Nie każdy gimnazjalista korzystający z internetu jest idiotą, ja przynajmniej chyba nie jestem.
widzę,że problem masz nie tylko z nietolerancją!
Co Ci zrobił,że wyzywasz go od idioty?!
Pewnie masz kompleksy a to Twój sposób na dowartościowywanie się!
I to jest już czysta dyskryminacja, może nawet rasizm i wszystko co podobne. Wiem, że wielu gimbusów (żeby nie było nieporozumień- gimbus oznacza debila, idiotę albo kretyna, ale nie gimnazjalistę, jak większość ludzi myśli) zhańbiło dobre imię gimnazjalistów i ludzi nastoletnich, ale nie wszyscy są tacy. Zdziwiłbyś się, ilu ogarniętych spokojnych i normalnych użytkowników Filmweba, Facebooka, czy innych takich portali to gimnazjaliści. Jest pełno takich osób, tyle że one zazwyczaj najmniej się wypowiadają.
"I to jest już czysta dyskryminacja, może nawet rasizm i wszystko co podobne."
Kolego, czy Ty wiesz, co to jest rasizm? xD
Owszem, wiem. Doskonale wiem co to jest. Rasizm to nienawiść do danej grupy ludzi, może być na tle rasowym (np. nienawiść do czarnoskórych), religijnym (nienawiść do muzułmanów), albo też innych tłach, m.in. tak jak tu, wiekowym.
No i widzisz, nie do końca wiesz. Za bardzo rozszerzyłeś to sformułowanie. Rasizm dotyczy TYLKO kwestii na tle rasowym. Ogólnie mówiąc, jest to przekonanie o wyższości danej rasy nad inną, więc nie dorabiaj mi tutaj dodatkowej ideologii. Jeżeli nadal się nie zgadzasz, sprawdź to pojęcie w dowolnej encyklopedii, a sądzę, że nawet na wikipedii znajdzie się odpowiednia formułka.
Nie stoję po żadnej ze stron w tej kolejnej filmwebowej spince i spojrzałem na ten temat przez przypadek, w celu poczytania opinii O FILMIE, ale trafiłem na Was. Drobna tylko uwaga: jak kogoś oskarżasz, to zastanów się o co, bo mogą wyjść nieporozumienia.
Rasizm, ech... :)
Dobrze, w takim razie przepraszam za błąd, ale wiele razy słyszałem o "rasizmie na tle religijnym", więc wyszedłem z założenia, że właściwie użyłem tego słowa. Mój błąd, pardon.
Przeczytałem co to oznacza i masz rację. Dziękuję za uzupełnienie mojej wypowiedzi.
Jak już, to Adultyzm. Ageizm jest skierowany do ludzi starszych, których dotyka to i nie mogą znaleźć pracy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Adultyzm
Olej go (komandorfoke) ,gościu cierpi na depresję i nie ma się na kim pocieszać to znalazł sobie forum FimWeba!
Nie przejmuję się tym co on mówi. W ten sposób pokazuję, że jestem od niego lepszy, ignorując jego nienawiść do młodszych użytkowników internetu, więc to może nawet pomóc i mi i innym gimnazjalistom, chociażby w niewielkim stopniu :D
Komandorfoka jest znanym filmwebowym trollem, prowokuje by zaspokoić swoją głęboką potrzebę zwrócenia na siebie uwagi otoczenia.:) Radzę po prostu nie odpisywać i nie karmić dalej trolla.
Troll? He he he to się dobrze składa bo ja lubie wnerwiać troli hi hi :D:D będzie ubaw :D:D
Karmić (dawać się łapać w pułapki i próbować takowego pouczać, czy poprawiać) - nie, ale elokwentną polemiką niszczyć i podkopywać psychikę trolla - czemu nie. :-P
Ale czy psychikę trolla w ogóle da się podkopać? :) Troll prowokuje, żeby mu odpisać - nieważne co, bo on i tak to zaneguje.
jak mawia moja mama: nie wdawaj się w dyskusje z idiotą bo Cię sprowadzi do swojego poziomu i pokona doświadczeniem :). niestety nie zawsze jej słucham ;p/
Zgadzam się w 100 procentach.
Demokracja to demokracja. Przecież chłopak nikogo nie obraził.
Bardziej powinno się zabraniać korzystania osobom starszym. Często zachowują się gorzej niż 14latkowie.
I nie pokazuje tu na nikogo palcem ;-)
yyy.. a niby dlaczego nie może? czternastolatkowie są czasem dojrzalsi od dwudziestolatków, wiek nie ma znaczenia. :x
nawet dorośli to oglądają . ja sam poszedłem do kina na Epokę a mam 21 lat. więc to czy ktoś ogląda bajki to nie znaczy że jest niedojrzały.
Przecież ten użytkownik komandorfoka to zwykły żałosny troll, myślę, że nawet w Twoim wieku a próbuje udawać (nieudolnie) dorosłego.. I pewnie ma niezłą bekę, że mu się taki trolling udał. Nie rozumiałem tego nigdy i nigdy chyba nie zrozumiem takich ludzi(?)...
W ogóle co wy robicie? Prowadzicie rozmowę z gościem, który ma tranzystora z brodą i cyckami w awatarze?
No proszę Was, szkoda naszego cennego czasu na takiego człowieka.
Zadziwia mnie czasem (a raczej często) skuteczność filmwebowych trolli. I wydaje mi się, że wśród młodszych użytkowników mają wyjątkowy żer.
no to jak na 49 to muszę przyznać czytając Twoje komentarze,że jesteś bardzo niedojrzałym człowiekiem a gimnazjalista po którym tak jechałeś jest o 100% inteligentniejszy od Ciebie!!!
a jeszcze lepiej wcale niereagować na to co pisze...
to zwykły troll...rasowy troll...
Jeśli już to palnĄłeś :) Jak Ty masz 49 lat to gratuluję inteligencji, oraz współczuję Twoim dzieciom (jeśli je masz) jak i całej rodzinie. A jeśli nie, to jak na nastolatka i tak jesteś wyjątkowo głupi.
Dziwny nie jesteś, ale z pewnością niedojrzały z racji wieku ;)
Ech znów mieć naście lat
Ja mam 13 lat, ale uwielbiam ten film. I nie obchodzą mnie opinnie jakiś staruców (np. komandorfoka) olać ich !!!
Morku112 jesteś całkowicie normalny....i nie zwracaj uwagi na tego chuligana wirtualnego który ma nick KOMANDORFOKA w ogóle nie ma o czym pisać ,zwykły cham i prowokator.Prowokator Komandorfoka żyje i syci się kąsaniem innych ludzi którzy przewyższają go intelektem (w tym przypadku Morku112) i jeżeli ten obrzydliwy prowokator komandorfoka się nie uspokoi (w tej chwili uprawia swoje szaleje ...być może pomylił pudełka z lekami ale nie wnikam) to go wyprowadze z tego forum i nie będzie zabierał już głosu.
Oj, bo się zawstydzę przez te komplementy :D miło by było, gdyby pozbyto się go z tego forum.