Dosyc długo czekałem na ten dosc nietypową produkcje. Wiele osób porównuje ten film ze Shrekiem niektórzy z Potworami. Ja tego nie chciałbym czynić. Film fakt jest nakręcony od strony technicznej bardzo dobrze. Przyglądałem się sie w pewnym momencie drzewom i liściom, które były daleko na 2 planie i ich realizm mnie zaskoczył, wszystko dopracowane jak w innych produkcjach wym. wyżej. Dubbing tez rewelka, Pazura mnie zaskoczył mile, wydawało mi, sie momentami ze az za dobrze podkłada głos:)
Jedno mnie tylko zasmuciło - jedno najważniejsze - jakoś mi brakowało akcji, ale takiej akcji komicznej, niby było pełno przewracania sie uderzania, ale to już chyba nie wystarcza. Liczyłem na więcej tekstów, które mogłyby stać asie wręcz kultowymi, ale znalazłem tylko 2 które mi sie spodobały się [1] straciliśmy ostatnią samice [2] nie jestem groby, jestem puszysty - mów sobie co chcesz, ale ja i tak wiem swoje. Jest sporo śmiesznych żartów sytuacyjnych, mimika tych zwierzaków jest tak dobrze zrobiona ze naprawdę fajnie to wychodzi, ale film jakoś oglądałem jakbym był wciąż głodny. Czekałem na cos więcej na jakieś lepsze żarty.
Zawiodłem się, nie dam 9 jak myślałem ze przyznam po projekcji a tylko 7. Zastanawiałem się, nad 8 ale jednak nie.
Chciales zbyt wiele
Chyba faktycznie oczekiwales, ze ten film rozwiaze za Ciebie zagadke wszechswiata bowiem z Twojego tekstu wynika, ze film Ci sie podobal, ale...
Ja widzialem "Epoke" juz 2 razy - raz z dubbingiem i raz bez i za kazdym razem wychodziłem z kina skrecajac sie ze smiechu. To nie jest zadne dzielo, a wspanialy film rozrywkowy, ktory moim zdaniem, nikomu nie pozwoli na ponura mine w kinie. Ba, powiem wrecz, ze jest lepszy niz "Shrek" - wizualnie. Grafika i jej wykonanie powala. Scenariousz jest inny niz w "Shreku", ale tez jest to film dla dzieci, a nie dla doroslych, jak obraz opowiadajacy o przygodach zielonego ogra.
Moim zdaniem "Epoka" jest skazana na sukces, a Wiewiorek powinien dostac Oscara. :)
masz racje... az za wiele.
własnie... widziałes w orginalnej wersji ICE AGE .. ech ja zobacze dopiero jak wyjdzie na dvd pewnie;(
Masz racje Epoka jest wizualnie lepiej zrobiona co własnie chcialem przedstawic piszczac o tych lisciach :) kurde no nie mogłem uwierzyc i co chwile sie przygladałem "pierdołom" :) Bawilem sie dobrze, ale taki leciutki niedosyt czuje, było dobrze ale mialo byc chyba lepiej :| Co do porównania do Shreka to uwazam ze Shrek byl zdecydowanie Inteligentniejszy, nie kazde dziecko wyłapało tyle smiesznych scen sytuacji porównan co my troszeczke doroślejsi z wiekszym stazem filmowym. Dla mnie Shrek pozostaje bez słowa najlepszym filmem tego gatunku. Shrek byl równiez dlaa dorosłych - Epoka ... juz nie tak bardzo.