PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832450}

Escape Room: Najlepsi z najlepszych

Escape Room: Tournament of Champions
2021
5,3 14 tys. ocen
5,3 10 1 13587
4,2 13 krytyków
Escape Room: Najlepsi z najlepszych
powrót do forum filmu Escape Room: Najlepsi z najlepszych

Cześć, obejrzałam dzisiaj w sieci ten film i troszkę zgłupiałam. Moja wersja trwała około półtorej godziny i sekwencja finałowa wygląda następująco: Zoey wpada w taksówce do jakiejś zapadni i spotyka się z córką faceta, który to organizował. Okazuje się, że więził on swoją córkę i zmuszał by wymyślała zagadki. Zoey pomaga jej się uwolnić i razem ratują Bena, który jest w pułapce, która udawała saunę. Zoey ucieka, zawiadamia policję i znajduje Bena, przeżywają obydwoje. Ta córka z kolei najpierw więzi ojca, a na samym końcu go zabija.

Zaczęłam czytać na temat filmu i znalazłam stronę, która opisuje zakończenie, ale wygląda to zupełnie inaczej. W nim pada imię Amandy, dziewczyny z pierwszej części, której nie ma w wersji, jaką ja widziałam. Mało tego jak sprawdziłam zwiastun, to jest w nim sekwencja w samolocie i z jakimś pożarem, której w mojej wersji filmu nie było.

Ktoś podpowie o co chodzi?

Claudija91

odpowiedz masz w swoim tytule, ja widzialem ta co ty, a w kinach daja mocno inna

Claudija91

Ja dziś obejrzałem dwójkę, była na samym początku akcja z samolotem, pierwsza część tak się kończyła że leci samolot i nagle jest awaria i się rozbija, była to tylko symulacja kolejnej z pułapek, w tej wersji części drugiej którą ja dziś oglądałem było przypomnienie tego, samolot się rozbija z na ekranach które były zamiast szyb w kabinie pilotów pojawia się typ mówiący że to koniec symulacji, po czymś ktoś zdaje raport że są gotowi a prawdopodobieństwo przeżycia wynosi około 4%

użytkownik usunięty
Claudija91

Ja też oglądałam tą wersję co ty. Obejrzałam dzisiaj na netflixie aby sobie przypomnieć a tam zupełnie inne zakończenie. Jednak bardziej podobało mi się to orginalne bo to z Amandą jakoś nie klei się. Wychodzi na to że Zoye została chyba zahibmotyzowa przez tą psycholog czy jakoś tak