Eskorta

The Homesman
2014
6,5 17 tys. ocen
6,5 10 1 16835
6,7 14 krytyków
Eskorta
powrót do forum filmu Eskorta

homesman 5/10

ocenił(a) film na 6

film intrygujacy az do bolu, niezwykle ciezki klimat, swietne aktorstwo i .... wieje nuda. Mimo to, film po ktorym ma sie naprawde ciezkiego dola i pewnie dlugo pozostanie w pamieci. Nie chce spojlerowac, ale motyw z Mary Bee po nocy przy ognisku z Georgem po prostu zryl mnie dokumentnie i nie bardzo wiedzialem czy to prawda czy jakis sen. No i zakonczenie rowniez przeswietne. Niesamowite, jak pionierzy dzikiego zachodu i rodziny emigrantow europejskich tamtych czasow mialy ciezkie zycie. Po raz pierwszy w filmie zobaczylem szalenstwo kobiet na dzikim zachodzie (masakra z tymi dziecmi).
Jedyna rzecz mnie zastanawia. FIlm troche nierealny, bo pozbycie sie dziecka to zabojstwo i dziwi mnie ze nie bylo tam wymiaru sprawiedliwosci.
Inna sprawa ktora mnie nurtuje, moze ktos wytlumaczy jak Mary Bee znalazla sie na takim odludziu?

ocenił(a) film na 5
dabram17

Lepiej bym tego nie mogła podsumować, mam podobne odczucia co do filmu i wahałam się w ocenie między 5 a 6,ostatecznie ta pierwsza zwyciężyła,bo pomimo szczerych chęci raz po raz wdzierała się po prostu nuda i jestem nieusatysfakcjonowana przebiegiem filmu i zakończeniem. Cały czas miałam też nadzieję,że będzie jakaś poprawa chociaż u jednej z wiezionych kobiet.
A wymiar sprawiedliwości? Jak to na dzikim Zachodzie-sam rządzi się swoimi prawami.

ocenił(a) film na 5
exotyczna

Też dam 5. Czas się przyznać: osobiście nie podchodzi mi łączenie gatunku westernu z tego typu górnolotnymi rozważaniami w fabule.

ocenił(a) film na 6
dabram17

A mnie zastanawia co innego, ale nie można napisać wprost bez spoilerowania. Tak wiec zwróć uwagę na to co zrobiła Cuddy po tej nocy i jak na to zapatruje się Biblia - a ona była głęboko wierząca - to po prostu niemożliwe. Musiałaby zwariować jak jej pasażerki - a do końca była sobą. Nie miała poza tym żadnego powodu. Po prostu film skopany przez to .

ocenił(a) film na 6
kaladann

to prawda... ale z drugiej strony kazdy moze interpretowac biblie po swojemu, wiec dla nie moze to co zrobila nie bylo otwarciem drogi do piekla