PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836119}
6,0 51 tys. ocen
6,0 10 1 50588
5,9 57 krytyków
Eternals
powrót do forum filmu Eternals

Niedoceniony?

ocenił(a) film na 7

Ten film jest troszkę inny niż reszta, sam nie lubiłem nigdy pojęcia, że wybitny film to taki przegadany i nudny, a jak ma więcej akcji to tzw brak fabuły i sieczka dla mózgu, dla mnie film ma mieć kilka aspektów:
- wyjaśnienie czemu i po co w miarę sensownie ( wiemy wszyscy że to fikcja więc nie czepiajmy się wszystkiego)
- postaci, które można polubić albo chociaż zrozumieć.
- akcję czy zwroty fabuły, które trzymają nas w fotelu.
Tak więc ten film stara się pogodzić dwa światy ambitnego kina i domowej rozrywki bez zobowiązań.
Ambitniejsze kino czyli bardziej skupiali się na postaciach i emocjach niż w innych produkcjach.
 Po obejrzeniu czułem czasami że za dużo gadają, ale od ,,ziewu do ziewu" cieszyłem się tym, że w miarę starają się dać zrozumieć, że są jakieś emocje i cel dlaczego żyli w ukryciu, a zwroty akcji tego filmu były całkiem przemyślane. Sama akcja jak już wystąpiła to była uczta wizualna, fakt, przesyt efektów gdzie momentami za bardzo widać ( jak na 20221r) że są komputerowe był dziwny, ale ogólnie zdjęcia i choreografie walk były widowiskowe.
Co do aktorów, nie wiem czy wybitnie, ale uważam, że pasowali do swoich ról, grali przekonywująco (no może trochę John Snow wypadł drętwo, ale reszta przyzwoicie, gagi były nie na siłę, czuć relację ,,rodzinną" a ten nagłaśniany motyw lgbt nie specjalnie narzucał się. Nie wiem czemu, ale uważam, że Angelina w swojej roli to majstersztyk, tak samo Ikarus wypadł przekonywująco wraz z jego wątkiem miłosnym.

Szkoda trochę, że nie było żadnego występu gościnnego innych postaci szczególnie, że ich działania były na skalę globalną, ale podsumować można ten film jako ambitniejsze kino niż reszta od Marvela, ale nadal wizualnie nasycone kino typowej rozrywki dające przedsmak tego co będzie dalej.

Jak dla mnie takie 7/10