PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836119}
6,0 51 tys. ocen
6,0 10 1 50588
5,9 57 krytyków
Eternals
powrót do forum filmu Eternals

O Bogowie.

ocenił(a) film na 5

Nie mogę wyjść z podziwu ile oklepanych motywów można władować do jednego filmu. Nie pomaga obecność Angeliny Jolie i Salmy Hayek, które nijak nie pasują mi do kina super bohaterskiego. Motyw zbierania na nowo drużyny momentami próbuje być zabawny ale średnio mu wychodzi. Po zapowiedziach, pierwszych plakatach - z nutą tajemnicy, spodziewałem się czegoś dużo, dużo więcej. Dalej już nic mnie nie dziwiło, nawet zdrada Ikarisa - ot kolejny oklepany motyw. Aktorko film ratują: Lauren Ridloff - która mimo, że nic się nie odzywa gra dobrze, Barry Keoghan, Ma Dong-seok oraz jeszcze od biedy Brian Tyree Henry. Reszta po prostu jest. Natomiast Haringtona dali do filmu chyba tylko dlatego, że grał w "Grze o tron". Film oglądałem na dwie tury więc mnie nie zmęczył długością ale wtórnością. O ile pod koniec serii Avengers twórcą kończyły się pomysły na fabułę to tutaj ten problem występuje już w pierwszym filmie. Końcowa ocena to 5/10. Ale jest ona naciągana a ocena na którą w pełni zasługuje ten film to 4/10.

ocenił(a) film na 5
danny_ocean

Zgadzam się z Tobą w 100% i mnie tak samo Hayek i Jolie nie pasowały do tego filmu, chyba je wzięli za same nazwiska żeby przyciągnąć większą widownie.(gdyby ich nie było byłby mniejszy budżet na płace tych dwóch Pań a film by nie stracił. Właśnie pozytywnie zaskoczył mnie Barry Keoghan, i dobrze wypadła Lauren Ridloff , która jest znana z ostatnich sezonów The Walking Dead. Fim jest nijaki, nudny, nie oceniałem też aktorów w tym filmie bo nie wiedziałem jak do tego podejść. Też się spodziewałem czegoś lepszego. Ten film to utarte schematy z nijaką fabułą i mdłymi postaciami.