PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=836119}
6,0 51 tys. ocen
6,0 10 1 50588
5,9 57 krytyków
Eternals
powrót do forum filmu Eternals

xD

ocenił(a) film na 1

Dawno nie widziałem czegoś tak drętwego i słabego. Nie pamiętam żebym się na czymś tak męczył. Nawet wizualnie to jeden wielki kicz. Aktorzy to drewno. Zero chemii między postaciami. Infantylne moralizatorstwo na poziomie filmów z podstawówki typu nie bierz niczego od nieznajomych. Fabuła tak debilna, że klękajcie narody. Odcinek Doctora Who z księżycem jako jajem smoka bardzo podobny do całokształtu - nawet zamysł identyczny, ziemia jako jajo robota, ja smagole, i jeszcze gorsze ckliwe gadki a jak temu typowi zrobilo sie smutno i wleciał w słońce z rozpędu to myślałem że zdechnę. Nie wiem co więcej napisać bo to po prostu najgorszy film marvela, Disneya i ogólnie przemyslu filmowego ostatnich lat. WSZYSTKO było tam złe.

1/10 i nie przesadzam, autentycznie żałuję że to widziałem xD

ocenił(a) film na 5
embociek

Uważasz, że twoja postawa ma cokolwiek wspólnego z tolerancją?

embociek

Stuknij się w czoło, będzie ci wesoło. To ze ktoś toleruje gejoze nie znaczy, ze będzie ich od razu kochał. Wam lewaczkom mylą się pojęcia. Tolerancja, a uwielbienie to dwie odmienne rzeczy. To ze będę tolerował ciebie i twoje przekonania wcale nie oznacza, ze się cię lubię, a twoje przekonania uważam za słuszne. Tolerancja to zaakceptowanie czyichś racji, ale nie konieczne się zgadzanie z nimi. Jakoś inni ci nie wmawiają, ze jesteś chory psychicznie bo widok liżących się facetów ci nie przeszkadza, za to ty wmawiają komuś ze jest homofobem bo go to obrzydza. Bo to jest obrzydliwe, dla każdego normalnego faceta, a nawet kobiety. Zresztą szkoda strzępić jęzor na lewaka, wam szczać na łeb to będziecie wmawiać, ze deszcz pada.

sp4wn_sp4wnersiak

Jestem po seansie, też mnie ta scena odrzuciła. Skoro jakiś skrajny lewacki szczyl chce mnie nazywac homofobem, niech tak będzie. Jakoś w naturze nie natrafiłem jeszcze na dwa dymajace się lwy z grzywami... Jak chcecie wmawiać że to jest normalność, to najwyraźniej trzeba uznać że np. pewien akwarelista również został zdyskryminowany i miał słuszność rzucająć wszystkie swoje problemy na jedną nację. No nie, przecież tego nietolerujemy, powinien dać się tłamsić, nikt go nie rozumiał... To jest hipokryzja. Nikt nam nie zagląda pod pościel. Nikogo to nie obchodzi, ale wciskanie komus na siłę tego, czego ktoś nie chce, sprawia że w końcu ma dość. Próbowaliście się bawić tak z psem, że ilekroć ciągniecie go za ogon, to jeszcze to toleruje... ale za 10 razem po prostu was ugryzie, nie ważne czy go karmicie itp. Nawet zwierzęta maja tolerancje... ale też ma ona swoją GRANICĘ!!!! Dla tego Spawn, masz rację i popieram. Cieszę się ze są jeszcze normalnie myślacy ludzie, ale bez uprzedzen. Ale też trzeba po prostu umieć sie bronic przed tak schamiałą ideologią, którą nam serwują. Pozdrawiam.

Paindemonium

Jesteś Homofobem. Gdybyś miał elementarną wiedzę na temat biologii i krztyne empatii w sobie to nie wypisywał byś takich bzdur. Przykre to jest ,że w dzisiejszych czasach nadal tak ważne dla takich dziwaków jak Ty jest orientacja seksualna drugiej osoby. Zajmij się własną orientacją baranie a nie cudzą.

Pyramid_Head

Doucz się lewacki przygłupie, wtedy porozmawiamy o płci. Szkoda, ze nie zrobili z tobą tego wcześniej twoi rodzice i trzeba ci wbijać do głowy elementarną wiedzę. Wyraźnie oni sami nie mieli do ciebie siły.

Paindemonium

Akurat jestem przyrodnikiem i o biologii trochę wiem. Uwielbiam jak takie pleby mnie obrażają. Jestes zwyklym homofobem ale to tez pewnie przez Twoja przelosc. Pewnie w domu nie bylo zbyt lekko a rodzice woleli bogurodzice od nauki xD. Co za błazny, nie wierze.

Pyramid_Head

Doucz się o biologii baranie, zanim wejdziesz w dyskusje lewacki ciemniaku.

sp4wn_sp4wnersiak

Jestem po seansie, też mnie ta scena odrzuciła. Skoro jakiś skrajny lewacki szczyl chce mnie nazywac homofobem, niech tak będzie. Jakoś w naturze nie natrafiłem jeszcze na dwa dymajace się lwy z grzywami... Jak chcecie wmawiać że to jest normalność, to najwyraźniej trzeba uznać że np. pewien akwarelista również został zdyskryminowany i miał słuszność rzucająć wszystkie swoje problemy na jedną nację. No nie, przecież tego nietolerujemy, powinien dać się tłamsić, nikt go nie rozumiał... To jest hipokryzja. Nikt nam nie zagląda pod pościel. Nikogo to nie obchodzi, ale wciskanie komus na siłę tego, czego ktoś nie chce, sprawia że w końcu ma dość. Próbowaliście się bawić tak z psem, że ilekroć ciągniecie go za ogon, to jeszcze to toleruje... ale za 10 razem po prostu was ugryzie, nie ważne czy go karmicie itp. Nawet zwierzęta maja tolerancje... ale też ma ona swoją GRANICĘ!!!! Dla tego Spawn, masz rację i popieram. Cieszę się ze są jeszcze normalnie myślacy ludzie, ale bez uprzedzen. Ale też trzeba po prostu umieć sie bronic przed tak schamiałą ideologią, którą nam serwują. Pozdrawiam.

Paindemonium

Nie natrafiłeś w biologii na dwa lwy , które sie dymają bo jesteś zwykła pi..dą :P Masz zerową wiedze na temat biologii wiec zakladam ,że reszta też Cie omineła. Szkoda słow na takich debili. Zazwyczaj mi żal takich ludzi ale takich jak Ty nie lubie najbardziej. Gówno wiedza a i tak sie wypowiedza. Jestes smutnym zakompleksionym homofobem i podobno jesteś tłusty xD Jaka beka.

ocenił(a) film na 6
Raphaelus

Homofobia nie jest naturalna i nie jest normalna.
Jest zaburzeniem - chorobą psychiczną.
Za to homoseksualizm jest naturalny i jest normalny.
To orientacja seksualna.

Eskim0s

idź się leczyć lewaku

ocenił(a) film na 6
Raphaelus

Nie jestem lewakiem.
Nie jestem po żadnej stronie co do rządu.
Posługuje się definicjami, które jednoznacznie potwierdzają że nie masz racji co do homoseksualizmu i homofobii.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 1
Jack_Daniels_63

mialem podobnie

Jack_Daniels_63

xD Kryptogej alert.

Puchy11

Oj, braki w wiedzy... kryptogeje atakują homoseksualizm i homoseksualistów, ludzi tolerancyjnych nazywają lewakami i w ogóle wszystko co budzi ich niepokój, że nie są tacy jakimi by chcieli być, powoduje agresję i nienawiść. Oni nie mają odruchów wymiotnych ani zniesmaczenia, bo to im się podoba, co z kolei im się nie podoba. On zwyczajnie jest zatwardziałym hetero, i tyle. Normalna rzecz u połowy facetów (wg statystyki). Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Jack_Daniels_63

Jak ja zobaczyłem tę scenę z pocałunkiem tych dwóch aktorów, to mi nie przeszkadzała, tak samo jak scena pocałunku pomiędzy Sersi i Ikarisa też mi nie przeszkadzała. Nie musiałem wychodzić z kina. Takie sceny widuje na ulicach Warszawy, to dlaczego w filmie mają mi przeszkadzać... Wrzuć następnym razem na luz i nie będziesz musiał wychodzić w czasie filmu.

Jack_Daniels_63

Ale cringe typie, a jak kobita i chłop się liżą to już ok???

Jack_Daniels_63

Wszyscy tacy tolerancyjni a jak gościu napisal ze mu niedobrze sie zrobilo to od razu gownoburzs w komentarzach ,
chyba powinniście pokazać swoja tolerancje dla jego fobii :D

ocenił(a) film na 6
Malutki_Muminek

https://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_tolerance ;)

Jack_Daniels_63

Trzebabyło przy okazji pokazać wszystkim swoje zniesmaczenie ta sceną i zaznaczyć że się jest hetero bo by cię jeszcze widownia wzięła za homosia i caly twoj misterny plan poszedł by w p*zdu

ocenił(a) film na 3
Jack_Daniels_63

Rozumiem.

Miałem podobnie gdy włączyłem BBC leciał odcinek spin-offa Doctora Who.

Tylko tam dotykali się pisiorkami i wszystko było widać.

ocenił(a) film na 9
karras

My też żałujemy że to oglądałeś

karras

Ech domowi krytycy. Rozumiem że jeszcze nie ogarneliście że w dowolnych filmach chodzi o walkę dobra ze złem. Od Coppoli, Spilberga po del Toro powyższe kwestie są rozstrzygane innym metodami narracji. Filmy Marvela opisują życie zbliżając sytuację do boskiej, nadprzyrodzonej po metafizyczną. Pokazują byty które wychodzą ponad nasze wyobrażenia. Klasyczne filmy pokazują problemy lokalnie i namacalnie przez każdego z nas. Dlatego nam się podobają bo są nam bliskie. Tamat odmienności jest jak nauka dla przyszłych pokoleń i dla tych którzy żyją jeszcze w miejscu czarnobiałym. Nauka daje nam szanse na otworzenie się szersze postrzeganie świata w innych barwach kolorów, a w przyszłości na jej akceptację. Pozdrawiam tych którzy jeszcze nie otworzyli własnych umysłów na szersze spectrum obrazu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
poprostulubiefilm

To jest film o superbogaterach w kolorowych gaciach, a nie dzieło filozoficzne. Ogarnij się. Tam nie ma tego, o czym piszesz.

JackCarver

We wszystkim można znaleźć naukę, bądź coś więcej jak np. Patrząc na bezdomnego jedzącego ze śmietnika. Ty widzisz tylko brudne łachy a ja widzę personę która w swoim etapie popełniła błąd ktory kosztował go wszystko a może nic. I patrzenie na niego jest twoją nauką na przyszłość bądź teraźniejszość. Tylko moment, ułamek sekundy, inna decyzja może zmienić całe twoje życie. Zacznij oglądać filmy a przestań patrzeć na monitor!.

poprostulubiefilm

Ja do ciebie z życzliwą radą, a ty z chamskimi tekstami. Jak sobie chcesz.
Trudno skomentować tak głupią wypowiedź. Filmy jako źródło wiedzy i nauki? Idź się leczyć, choć najprawdopodobniej jest już za późno. Naprawdę trzeba być kompletnie odmóżdżonym, żeby tak myśleć i mówić. A żeby zachęcać innego do oglądania filmów czy seriali w ogóle (nie do konkretnego sprowadzonego tytułu), tak jak ty to robisz, trzeba być wyjątkowym parszywcem. Jesteś najlepszym przykładem tego, co robią z człowiekiem filmy - zero umiejętności łączenia faktów, wyciągania wniosków, rozumienia przyczynowo-skutkowego, czy w ogóle logicznego myślenia. I życzysz tego drugiemu? Obym cię kiedyś spotkał...

ocenił(a) film na 7
JackCarver

"To jest film o superbogaterach w kolorowych gaciach, a nie dzieło filozoficzne." - ze wszystkiego można czerpać naukę i wiedzę :) Ty widzisz superbohatera w gaciach a ja to, że zdradzić cię może nawet twój przyjaciel/ukochany, ktoś komu bezgranicznie ufasz. Każdy znajdzie w tym filmie coś dla siebie, nawet pretekst do hejtowania :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
karras

Ja na tej scenie zamknalem oczy i tyle. Nie wychodzilem z kina splakany bo 2 typow sie pocalowalo. Nie ma to jak dac 1/10 filmowi ktory jest na podstawie komiksów. Ale chyba o tym nie wiesz i sam nie wiesz czego od zycia chcesz... smutne

ocenił(a) film na 6
karras

Ale wy macie problemy az żal czytac te wasze wypociny ...

karras

warto poczytać takie komentarze
i świat przestaje dziwić
a głupota rules

ocenił(a) film na 1
karras

Popieram. Też dziada oceniłem na 1/10

ocenił(a) film na 2
karras

niesamowite gówno, get woke, dindu i lpgt... unikać

karras

pełna zgoda!

karras

Badziew jakich mało

użytkownik usunięty
karras

Niestety ( bo jestem fanem Marvela) muszę sie zgodzić. Dałem 3/10 bo niektóre zwroty akcji i sceny były ok ale całościowo to ten film jest katastrofą. Po Avengersach będzie ciężko coś stworzyć z niczego ponownie.

użytkownik usunięty
karras

Niestety (bo jestem fanem Marvela) muszę sie zgodzić. Dałem 3/10 bo niektóre sceny i zwroty akcji były ok. Ale ogólnie film katastrofa. Po Avengersach ciężko będzie coś nowego równie dobrego wymyślić z niczego

użytkownik usunięty

ch0j z tym filmwebem mnie trafi. Nie potraficie kurła zrobić pożądnego serwisu z komentarzami? Brakuje wam ludzi w IT żeby to ogarnąć? Komentarze albo się nie pojawiają albo pojawiają się dwa razy , zero edycji. Dramat

ocenił(a) film na 8
karras

hahahaaha ale debil z cb gowno sie znasz na filmach jak mozna ten bardzo dobry film na 8 ocenic na 1 dobrze masz tam poprzestawianie w lbie :D