o stronie technicznej filmu napisano już chyba wszystko, jest wybitna i stanowi punkt wyjścia do dalszej oceny; tu dochodzimy do konkluzji o kapitalnym scenariuszu (wiadomo posiada uproszczenia charakterystyczne dla widowiska s-f, ale to norma), gdzie postaci oraz sytuacje nie są czarno-białe. Nie ma tu jednoznacznie dobrych i złych wyborów. Pełno za to elektryzujących na swój sposób dylematów i napięć. Aktorsko (małpy i Oldman) również świetnie. Akcja płynnie przyspiesza i zwalnia, gaz hamulec gaz hamulec - są to ostre turbulencje ale o dziwo nie irytują. Zmontowano fabułę jak na materiał dodatkowy, który z pewnością powstał w nadmiarze, elegancko. Generalnie 9/10 w swoim gatunku i wypada z niecierpliwością oczekiwać części 3.
Wiadomo może na kiedy jest planowana następna część? Mam nadzieję, że nie trzeba będzie czekać kolejnych 3 lat.
Przynajmniej to 2 lata, nie trzy. To będzie ciekawy rok - nowy "Avatar", nowa "Planeta małp".
nic dodac nic ujac, ja osobiscie bylem zauroczony strona techniczna filmu, efekty specjalne na najwyzszym poziomie. Gdyby taki film puszczono nawet w czasach Jurassic Park, to wielu by uwierzylo ze to prawdziwe wytresowane malpy....Scenariusz tez swietny. Juz pewnie towarzystwo przyjaciol malp bedzie pisalo pozew przeciwko filmowi...hehehe...no bo jak to Koba taki zly....
Może wiecie gdzie można obejrzeć online ten film? wyślijcie mi na PW albo na e-mail
Raczej jeszcze za wcześnie by coś takiego znaleźć. Trzeba trochę poczekać. Wiadomo za kiedy wydadzą to na DVD?
na The Pirate Bay mordeczka można znaleźć dobrą wersję..
Niestety po angielsku..
Szczerze wolę angielską wersję, według mnie jest lepsza..
Nie poprostu ściągasz torrent i musisz mieć program (najlepiej uTorrent) i ściągasz..
Bez opłat morda..