PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30629}

Ewolucja

Evolution
2001
5,9 36 tys. ocen
5,9 10 1 35841
4,6 14 krytyków
Ewolucja
powrót do forum filmu Ewolucja

nie

ocenił(a) film na 4

nędza ten film mnie tak wynudził że nie dotrwałem do jego końca. Niby komedia a jakos nie przypominam sobie żebym się śmiał....Duchovny lepiej prezentuje sie w X-files i niech tak juz zostanie.... :-)

ocenił(a) film na 2
dr_E__Brown

racja, nędza jak nieszczęście, Duchovny nie powinien nosa wychylać z X-Files, ja go gdzie indziej i tak nie akceptuję, a tu już przeszedł sam siebie (w znaczeniu negatywnym rzecz jasna ;))

użytkownik usunięty
dr_E__Brown

Ludzie! To jaki film wy ogłądaliście?! Tam jest mnóstwo kultowych scen! Począwszy od wątku w szpitalu, kiedy Orlando Jones miał w sobie insekta, a pod koniec filmu wessało go do anus terminal kosmity; kiedy Julian Moore wpadała na różne rzeczy; gdy O.J. powiedział: "Pewnie, czarny zawsze umiera pierwszy", dopytywał się jak wydają nagrodę Nobla albo sposób w jaki dostał się do FBI, można by wyliczać w nieskończoność!! :) Komedia 2001 roku!
Spróbujcie obejrzeć go jeszcze raz i porządnie się wsłuchajcie. Jeżeli nie zmienicie zdania... Cóż, najwyraźniej nie był to film dla przeciętnych ludzi...

dr_E__Brown

bo to komedia bardziej dla inteligętnych ludzi.

ocenił(a) film na 7
dr_E__Brown

chyba nie widzieliście prawdziwej nędzy!jeśli tkoś nie zna się na lajtowych żartów to niech oglada dramaty. :/ Jak mozna się wynudzić, jak może nie zaciekawić tak barwny film? Bluzgacie zupęłnie niesłusznie :/

Divian

o co wam ludzie chodzi ? ...przecież to jedna z lepszych komedii jakie widziałem , i nie rozumiem dlaczego ma taką słabą ocenę

EWOLUCJA JEST THE BEST !!! :)

ocenił(a) film na 7
dr_E__Brown

przesadzasz - no nie jest to arcydzieło, ale jest napewno lepszy niż evil aliens albo inne gnioty klasy B. Nie rozumiem tak zajadłej krytyki. Zresztą dałem komentarz, w którym opisuję co mi nie pasuje w tym filmie. Są naprawdę zabawne momenty, ale moim zdaniem konwencja komedii nie pasuje do tego typu sci-fi.
PS. Nędza to to na pewno nie jest! ocenienia tego filmu poniżej 5 punktów nie zrozumiem - ja dałem 7 za pomysł i odwagę bo podobnego filmu chyba nikt wcześniej nie stworzył - albo oświećcie mnie jeśli się mylę.

ocenił(a) film na 6
KREATOR

Ten film oglądało się z przyjemnością. Można było się nieźle pośmiać z akcji wyjmowania insekta z ciała sympatycznego czarnego kolegi. Jak zawsze świetnie w komedii wypadł Seann William Scott.
A Duchovny dalej trzyma się UFO...

ocenił(a) film na 7
dr_E__Brown

Wcale nie nedzny film, jak ktos oczekiwal niewiadomo czego to mogl sie czuc zawiedzony. Dla mnie to taka lekka komedia sf ktora z przyjemnoscia sie ogladalo

lukass_3

Mam jedno pytanie? Czy ten film naprawdę wam się podobał? Mam wrażenie, że to jest jakaś tandetna prowokacja i wszyscy sobie jaja robicie. Nie przychodzi mi nic innego na myśl po przeczytaniu tych komentarzy.

ocenił(a) film na 6
kino_ambitne_rulez

Do pana Kino ambitne rulez - czy aż tak trudno w to uwierzyć? Tobie się może film nie podobać, ale czy to znaczy, że wszyscy muszą podzielać twą opinię? Jeśli wg ciebie Ewolucja jest takim gniotem, że nikt się o niej pochlebnie wypowiedzieć nie może, to ty chyba prawdziwych gniotów nie widziałeś...

dr_E__Brown

Lipny film, racja. No ale czego się spodziewaliście? :P
swoją drogą wydaje mi się, że dobrym pomysłem było przerobienie thrillerowatego scenariusza na komedię. szału nie robi, ale nie razi też w oczy. innymi słowy - dobry film na kaca - nie za głośny, nie wymaga myślenia, ani nie wywołuje jakichś ostrych emocji.

ocenił(a) film na 1
adam_adam

film ponizej oczekiwan, film ponizej wszytskiego.

ocenił(a) film na 3
dr_E__Brown

Zgadzam się całkowicie. Jedna z niewielu komedii, w których nie znalazłem dla siebie niczego śmiesznego. Słaby film.

666_9

Popieram. film byl kompletnie daremny. tak fatalnego filmu nie da sie ogladac...

użytkownik usunięty
kawsar

to obejrzyj po raz 354324563 ojca chrzestnego albo inne z tych ,,arcydziel" minionej epoki ;) filmy tego typu zostaw osobą które idą z rozwojem świata a nie żyją do dziś w roku w którym skończył podstawówkę.