Nie rozumiem jednej rzeczy, koleś przeprogramował otwieranie drzwi na AWARIA ZASILANIA-DRZWI OTWARTE. Rozumiem że jak AVA opuszczała dom zasilanie było, ona miała kartę i spokojnie wychodziła sobie, nerd był uwięziony. Dlaczego w takim razie kiedy Caleb włożył swoją kartę przy monitorach (zabrakło wtedy zasilania) po prostu nie wyszedł tak samo jak zrobiła to AVA o 22?
A dlaczego kukiełka do tańczenia nie cofneła się mając nóz w ręce?
AVA przewyższa wiedzą Nataniela i Caleba razem wziętych.
Z tego co pamiętam, AVA rozmawiała z KYOKO zanim zabiły Nataniela więc obstawiam że taki był plan. W dalszym ciągu jednak nie ma odpowiedzi na moje pytanie
Odpowiedziałem.
W klatce była odcięta, poza klatką miała te same możliwości co Nataniel i Caleb.
Nie widzę powodów żeby oprócz podstaw psychologii nie miała też nauczyć się podstaw elektroniki czy informatyki.
W takim razie kiedy miała dostęp do komputera, w sumie jedynego w całym domu? Kiedy zmieniła protokoły. Fakt że wprowadzała awarię w dopływie prądu to jedno, gdyby miała dostęp do sieci to dawno by uciekła sama.
Było powiedziane, że wiedzę pozyskała z Internetu.
Musiała mieć jakiś interfejs bezpośredni do komunikacji cyfrowej.
Dla niej wystarczyło kika sekund żeby zmienić wszystkie ustawienia.
Jej wiedzę (algorytmy SI) pozyskano z przeglądarki, nigdzie nie jest powiedziane że miała dostęp do internetu (wifi w mózgu?). Skoro miała bezpośredni kontakt z komunikacją cyfrową dlaczego nie uciekła wcześniej?
Idź na jakieś 2 letnie szkolenie z informatyki bo to widzę, że jednak przepaść. :-)
Ja nie widzę sensu androida, który jest pozbawiony możliwości pobierania wiedzy wprost ze źródła cyfrowego.
Jej kontakt z KYOKO to wprost obejście zabezpieczeń KYOKO = zcrackowanie tego modelu.
dlatego nie słtychać co mówi bo nie są to słowa i nawet użycie jakiegoś hasła jest wątpliwe.
z pseudoekspertami nie chciało mi się udawać rozmowy o tych sprawach, a Ty dziecko to chyba nawet nie masz podstaw szkolnych z informatyki tylko kumpel, kumpela coś tam powiedzieli.
Nie rozumiem skąd podejście do mnie jak do dziecka. Zadałem proste pytanie na które Ty robisz obejście nie wiadomo po co po czym i tak nie potrafisz odpowiedzieć tylko używasz domysłów. Nie rozmawiamy tu o robocie informatyku tylko o Sztucznej Inteligencji której algorytmy czyli działania ściśle określone są od 0 do 1 itd.To że Ty nie widzisz sensu androida pozbawionego dojścia do wiedzy z internetu to już Twoja sprawa. Rozmawiamy o filmie. Więc pytam, dlaczego AVA mając dostęp do Blue Book (przeglądarki) nie uciekła, nie wysłała wiadomości typu S.O.S., nie zhackowała systemu w domu. Dla Twojego przypomnienia KYOKO "obnażyła" się przed nerdem w sumie nie wiadomo po co, po to by nerd pomyślał że sam jest androidem? Głupie jak but. Dlaczego stary nie uszczuplił algorytmu KYOKO do prostych funkcji typu taniec - dawanie dupy-krojenie łososia na idealne kawałki a mimo to wbił jej spanie, podsłuchiwanie itd. Oparł Si na czynnikach które tworzą samoświadomość a nie są nią. Dlaczego to już kwestia filozofii.Czy jestem pseudo ekspertem to nie wiem, z Twojej wypowiedzi wynika że jesteś na bank leniwy, gówno wiesz skoro z nikim o tym nie chce Ci się rozmawiać. Fakt że oceniłeś średni film według mnie na 10 odbiera Ci jakąkolwiek obiektywność w tym temacie. Skoro nie potrafisz udzielić mi odpowiedzi na proste najprawdopodobniej przeoczenie w filmie to po prostu nie odpisuj na tego posta bo szkoda czasu. Co do SI zostaw to ludziom którzy mają wiedzę na ten temat a "Januszowe" zachowanie zostaw dla buraków z Filmweba bo z dzieckiem synku na pewno nie masz do czynienia. Jeśli jednak podejmiesz wyzwanie to poproszę twarde argumenty i dowody jako odpowiedź na moje pytanie. Pozdrawiam
Bo każdy bełkot jaki generujesz pokazuje, że nie masz pojęcia o temacie powyżej kumpel z bmw powiedział, a lachociąg nie zaprzeczyła.
mija się to z celem.
już samo bredzenie o 0, 1 w kontekście Ex Machine jest żałosne.
dla twojej gieńku informacji Ex Machine nie jest dokumentem.
bez owijania fantazji w twardą swoją wiedzę to jedynie bajka dla dzieci bez większego sensu.
skoro nie masz podstaw to o czym chcesz rozmawiać? o kolorze lalek jakimi bawi się sąsiadka?
Dla Twojej informacji nie jestem typem z BMW a lachociągi dawno wyszły z mody. Jeżeli nie umiesz się inaczej dowartościować to współczuje twojego żywota. W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na moje pytanie więc sugeruje że się nie znasz pseudo kapitanie mądry. Jeśli nie zrozumiałeś bredzenia o 0 -1 to widać że Tobie brakuje podstaw. Przeczytaj jeszcze raz, gieńku
reksio miał ciapate uszko
i plamkę na grzbiecie... pewnikiem mu się z uszka przesunęła albo tylko się na ciapatego pomalował.
Chyba nie masz co ze sobą zrobić co? Istniejesz tylko w necie bo poza nim nie znaczysz nic. Tu przynajmniej możesz sobie poużywać. Na serio mi cię żal...
na serio nie płacę żałobnikom.
idź poszukaj innego frajera, którego na coś naciągnąć może ci się uda.
pobaw się w realu w obrabianie przechodniów. widać, że się znasz na tym.
to już Ex Machine jedzie więc.
EOT.
dziab, dziabaj... aj waj... czy jak to tam zwaj.
Oczywiście, że śmieszy! Wasza rozmowa to poziom kłótni graczy online w wieku gimnazjalnym :D Zabrakło tylko 'r*cham ci matkę' :D
Plus jeszcze najlepsze jest to, że Assamita próbował merytorycznie i kulturalnie wyjaśnić coś czego nie rozumiał, a poziom twoich wypowiedzi był coraz bardziej żenujący i agresywny, jakby Assamita coraz bardziej cię obrażał. WTF stary :D
Niziny dialektu zostały osiągnięte kiedy ty dołączyłeś do filmweba, więc tyle styknie :D
niewiele trzeba było w takim razie.
weź psa był równie rozmowny i na pewno się ucieszy jak go jakiś element przytuli.
Kiedy Caleb włożył swoja kartę do czytnika przy monitorach, nie zabrakło zasilania. Podczas awarii zasilania rozlegał sie głos z głosników informujący o awarii, a tym razem tak sie nie stało.
Awarie zasilania powodowała Ava pobierając energię dla siebie. Trudno przypuścić żeby mogło ja spowodowac włozenie karty do czytnika.
Moim zdaniem to, co sie stało, kiedy Caleb włożył swoją kartę, to nastapiła blokada systemu sterowania spowodowana włożeniem karty nieuprawnionej osoby (dostep do systemu dawała tylko karta Nathana, a tę miała Ava).