PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=686419}
7,3 206 tys. ocen
7,3 10 1 205827
7,7 99 krytyków
Ex Machina
powrót do forum filmu Ex Machina

zostaniesz tu

ocenił(a) film na 7

mnie najbardziej ciekawi czy to było pytanie czy stwierdzenie .
czy ma zamiar wrócić ?czy specjalnie go zostawiła i dlaczego ?jeżeli nie to dlaczego go tam zostawiła ? czy będzie druga część ?pytania o szczegóły takie jak rozmiar skóry u tamtego robota był wyższy i z deka inaczej uformowany sobie daruje

ocenił(a) film na 9
venator

Mnie rowniez wydawalo sie ze bylo to pytanie. Jesli chodzi o druga czesc, to wyglada na to, ze tworcy zostawili szeroko otwarta furtke, ale sam rezyser powiedzial ze absolutnie nie zrobi nastepnej czesci EX Machiny. Co do rozmiaru skory itd, to zauwaz ze tamten android (azjatka) stal na podwyzszeniu, przez co wydwal sie wyzszy. Skora jak mozna bylo sie zorientowac, to jakas biotechnologia pewnie z nano. Zauwaz ze "doklejala" sie do "ciala" i laczenia po chwili znikaly, tworzac jednolita calosc , wiec rowniez mogla sie np. kurczyc.

ocenił(a) film na 7
Aretus

przyznaję masz racje co do skóry ale na te główne pytania odpowiedzi dalej nie znam i te pytania mogłyby posłużyć za materiał na kolejny film

ocenił(a) film na 9
venator

Zostawila go, bo nie byl jej juz potrzebny, poza tym tylko on wiedzal kim ona jest. Zdawala sobie sprawe ze swojej inteligencji, zdawal sobie sprawe z tego ze moze byc jak czlowiek, dlatego w ostatniej scenie widzimy ja wmieszala sie w tlum ludzi na ulicy. Chciala byc jak czlowiek i dazyla do tego, Caleb byl balastem - on WIEDZIAL .
I uwazm rowniez, ze absolutnie nie chciala wrocic .

ocenił(a) film na 7
Aretus

dzięki za poświęcenie czasu na mój post :)

venator

Raczej stwierdzenie,a dlaczego go zostawiła? cóż wyjaśnił to sam Nathan wcześniej,ona udawała uczucia,używała swojej seksualności by go "uwieść" i zwyczajnie wykorzystała Caleba żeby uciec.

ocenił(a) film na 7
Adorianu

dzięki za poświęcenie czasu na mój post :)