Good Luck Chuck (2007)
User Rating: 5.3/10 (5,259 votes)
imdb.com/title/tt0452625/
film mimo tego, ze jest przyjemny i czasem zabawny to jest dosc sredni. Humor raczej prymitywny,tematyka tez...moze 5,3 to troche za nisko, ale ja temu filmowi sam dam 6 choc polecilbym go komus na wieczor
ja zawsze sprawdzam oceny na rotten tomatoes, a tam ten film stoi niziutko: Average Rating: 2.8/10. Trochę odpychająca ta nota, ale mimo tego go obejrzę, dla Jessiki :D
IMDB jest dużo bardziej wiarygodne pod tym względem. U nas w większości głosują młode osoby i często głupie filmy mają zawyżone oceny. Na IMDB jak film ma ocene ponad 8/10 to wiadome że jest wybitny, a tutaj takie oceny mają filmy które strach włączyć w obawie o zdrowie psychinczne;-)
zgadzam sie z latinem!
na IMDB sa duzo bardziej wiarygodne oceny.. tutaj te oceny sa czesto takie troche znikad brane:/ (na przyklad moge podac kolezanke ktora jak sie jej film spodoba to daje 10/10 "zeby zawyzyc ocene bo jest fajny":|) moze 5,3 to dosyc nisko ale tam wydaje mi sie ze bardziej oceniaja film nie tlyko pod wzgledem fabuly ale tez patrza na inne aspekty (typu np gra aktorow itp)
pozdrawiam!
myślicie, że na IMDB nie wchodzą głupie małolaty?
obiektywnej, prawdziwej oceny nie znajdzie się chyba nigdzie, nie można patrzeć jak film oceniają inni tylko samemu zobaczyć ;)
Powiem tak - oceny FilmWebu są absolutnie niewiarygodne i bezsensowne. IMDB powoli także schodzi na psy (widać 12-letni użytkownicy FW przesiadają się tam), oceny filmów są stanowczo za wysokie (w porównaniu do lat ubiegłych)...
Najbardziej wiarygodny staje się RottenTomatoes, gdzie póki co nie ma dowartościowywania tandety, ale jej bezlistosne piętnowanie...