PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=151450}
7,7 445  ocen
7,7 10 1 445
Failan
powrót do forum filmu Failan

Chodź nie wiem czy tak do końca można nazwać ten film Melodramatem, myślę że bardziej jest to sam Dramat. Jest on nietypowy a to za sprawą tego że zazwyczaj melodramaty Koreańskie mają pewien schemat,
Pierwsza połowa filmy, zazwyczaj radosna, a druga smutna, tutaj jest inaczej bo od samego początku cała historia jest smutna, chodź niektóre dialogi i sceny były zabawne.
W zasadzie w tym filmie wszystko mi się podobało, od charakteryzacji która byla bardzo dobra, dobrze zobaczyć normalnie ubranych ludzi z gangu, a nie we włoskich garniturach... Gra aktorska bardzo dobra Min-sik Choia się spisał, Cecilia Cheung miala mniejsze pole do popisu, ale udało się się również wyjść dobrze.
Reżyserowi Hae-sung Song udało się coś niesamowitego, i można rzec nietypowego, sprawił że pomimo iż małżonkowie nigdy się nie spotkali, nie pocałowali itp kilka scen jest naprawdę wzruszających co jest godne podziwu, jak np ta w której Kang-jae czyta list od żony przy brzegu, a o ostatniej scenie już nie wspomnę, która doskonale dopełnia całe dzieło. 8/10 to według takie minimum, ale ocena 9 czy 10 również byłaby odpowiednia.