Fale

Waves
2019
6,9 5,5 tys. ocen
6,9 10 1 5531
6,8 30 krytyków
Fale
powrót do forum filmu Fale

Szkoda, że A24 nie promuje swoich filmów tak mocno jak inne wytwórnie, bo wszystko wskazuje, że ten film jest ponadprzeciętny. Ciekawe czy trafi do kin w Polsce. Moonlight miał niestety bardzo mało pokazów w Polsce, a zdobył w USA Oscara.

xManilax

Zwcięstwo Moonlight na Oskarach to efekt kilku czynników - poza tym że to świetny film, pomogła mu akcja oscarssowhite, miał duży buzz i trafił odpowiednio w czasie; Moonlight był pokazywany tylko w studyjnych kinach, pewnie podobnie będzie z Wave; raczej nie myśl, że na Moonlight i Wave będą chodzić rzesze ludzi jak na Avengers czy filmy Vegi:)

xManilax

Będzie miał swoje pierwsze pokazy na festiwalu AFF we Wrocławiu.

ocenił(a) film na 8
xManilax

Według mnie za mało “Moonlight” za dużo “Euphorii”. Jestem po seansie na AFF. Spodziewałam się czegoś spokojniejszego, a film jest szybki i chaotyczny - ciekawe ruchy kamerą i efekty artystyczne, jednak prowadzi to do odrealnienia. Druga cześć filmu jest znacznie lepsza - bardziej surowa - bliższa w odbiorze.

luna3

Zgadzam się, że więcej jest Euphorii (ale Waves nie jest tak kontrowersyjny i wulgarny) mniej Moonlight tutaj, ale ten drugi film niezbyt mi się nie podobał, więc jakoś nad tym nie ubolewam. Również jestem po seansie na AFF i jestem nim zachwycona. Chwyta za serce. Nie zauważyłam nic chaotycznego w nim, ale faktycznie jest szybki.

luna3

Właśnie sprawdziłam z ciekawości i gość odpowiedzialny za zdjęcia w Waves pracował równiez przy Euphorii.