bo film jak dla mnie jest średni natomiast serial bardzo dobry i gdybym zrobił na odwrót nie miałbym ochoty oglądać serialu.
Zasłaniasz się akademią i masturbujesz swoje ego pod słowo "inteligentny". Pozerem jestem - napisz sobie tak na czole.
Rec to jest film należący do innego gatunku. Zestawiaj Fargo z innymi filmami podobnymi gatunkowo a nie z horrorami bo się ośmieszasz pokazując dyletanctwo na poziomie rudymentarnym. Chyba przeceniasz swoją inteligencję , a co najmniej... przeceniasz swoją wiedzę o filmach robiąc tak żenujące błędy. Ale dowartościowałeś się kosztem innych i być może jakaś twoja potrzeba wynikająca czy to z kompleksów czy to ze zwykłej bufonady , została zaspokojona. Nie próbuj mi odpisywać "bo cię zjem" arogancki bufonie. Bez odbioru
zjeść to sobie możesz poranny stolec, czy to, że wyuczyłeś/aś się kilku trudnych dla ciebie słówek ze słownika zbudowało twój pseudointelektualizm?
błędem jest twoja twarz, a ja mogę sobie porównywać jakie filmy chcę, i nic takim trollom jak ty do tego, nie moja wina że jak myślę o gównianym filmie dla debili, uwielbianym przez kretynów, na myśl mi przychodzi własnie rec bufonie.
Tak masz rację, mam kompleksy że żyję wśród ludzi którzy lubią rec i uważam że ludzkość ginie
nie próbuj mi odpisywać - to jakaś kretyńska groźba/prośba do Jezusa czy co?.
No to się dowartościowałeś. A że twój wpis jest wybitnie niedojrzały to mentalnie ( co najmniej ) jesteś na poziomie gimnazjalisty.
ja również cieszę się, że najpierw obejrzałam serial, a potem film. Film był dobry jednak serial lepszy.
Film jest dobry, nawet bardzo.
Jednakże przyznam, że po rekomendacji znajomego i świetnym serialu spodziewałem się jednak czegoś troszkę lepszego.
Moim zdaniem w takich wypadkach nie powinno się oglądać od d...y strony jeśli się nie zna całości. Chronologia ma to do siebie, że bierzemy poprawkę na to co zostało nakręcone wcześniej, oraz poznajemy inspirację twórców i doceniamy, lub nie, to co zrobili później. Film się doskonale broni, a serial mu znakomicie dorównuje.
Przepraszam, że się wtrące bo serialu nie obejrzałem ale cos tu chyba nie pasuję. Jak serial może być lepszy. Serial nie ma nic wspólnego z ,,Fargo (Film) ponieważ:
-Fargo (film) fabuła- ''Aby wydostać się z finansowych tarapatów, Jerry musi zdobyć sporą sumę pieniędzy. Postanawia porwać własną żonę i wyłudzić okup od teścia.''
-Fargo (serial) fabuła- ''Rok 2006, Minnesota. Do prowincjonalnego Bemidji przybywa tajemniczy mężczyzna, Lorne Malvo. Swoją brutalnością i bezwzględnością wpływa na mieszkańców miasta, w tym na udręczonego przez życie sprzedawcę ubezpieczeń, Lestera Nygaarda.''
Fargo film nakręcony w 1996 roku na podstawie scenariusza ORYGINALNEGO, co znaczy iż bracia Coel zrobili to dzięki własnej wyobraźni, a Fargo (serial) nagrywany od 2014 roku jest czymś kompletnie innym niż film jest tylko lekko nawascynowany klimatem i ten sam tytuł. A po za tym z tego co się orientuje serial ma chyba 10 odcinków po 53min co oznacza że ma 530 min a 530 min to około 8 i pół godziny a sam Fargo (film) ma tylko 1 godzinę i 38 minut. To tak samo jagby porównać film ,,Kilerów Dwóch'' do serialu ,,Ludzie Chudego''
Januszku oglądnij serial a dopiero potem się wypowiadaj :) I tak... serial może być lepszy od filmu i w tym przypadku tak jest! a skoro serial został wypromowany na filmie Fargo to niestety będzie do niego porównywany mimo, że nie opowiada o tym samym.
no jak się jest idiotą to się będzie go porównywało! a jak jest się osobą z choć orobiną rozumu to nie będzie się go poruwnywać!
Przedmówca ma rację najpierw wypadałoby zobaczyć sam serial, a później oceniać. Opisy na filmwebie często som mylne, więc jak byś sam zobaczył serial, to może dostrzeżesz jakieś powiązania do filmu. Ja osobiście też jeszcze nie widziałem serialu.
Jest też coś takiego jak szyderstwo i sarkazm. Wystarczy wpisać w Google, żeby znaleźć.
ta serial leszy od fimu dobre sobie idz poogladaj sobie seriale a kino zostaw kinomaniakom:))
Po seansie to samo pomyślałem.Serial bardzo dobry przyrównaniu do przeciętnego filmu, nie rozumiem za co te Oscary bo aktorstwo i scenariusz do wybitnych nie należą, pewnie musiała być w tamtych latach słaba konkurencja i stąd te dwie nagrody.
Słaba konkurencja ?
"Fargo" znalazło się na liście najlepszych filmów w historii. Wszystkie filmy świata to też słaba konkurencja ?
Be-ze-dura. Film jest równie świetny, może nawet lepszy. Czekaj, czekaj! To przecież i tak kwestia opinii! Wobec powyższego zarówno moja, jak i Twoja wypowiedź nie mają sensu!
Serialu nie widziałerm, ale jeśli obejrzę, nie sądzę, żebym przestał uważać film Coenów za znakomity.