Faworyta

The Favourite
2018
7,5 93 tys. ocen
7,5 10 1 93249
8,0 81 krytyków
Faworyta
powrót do forum filmu Faworyta

Wszystkie wcześniejsze filmy Lanthimosa to arcydzieła (dobra widziałem tylko Kieł, Lobster, Jelenie) ale Faworyta to pomyłka. Historia prosta jak budowa cepa, można iść na kawe i jak w telenoweli, wrócisz i zadnego zaskoczenia. Okropnie nudny, banalny scenariusz. Te sceny seksu to ja nie wiem po co, końcówka w swej "symbolice" straszna. Sztuki aktorskiej nie oceniam, nie znam się ale wyglądało to dobrze. Natomist to co się broni to zdjęcia i plenery. Ogólnie koszmar. Aha, taka uwaga - oglądam filmy z różnych powodów, nie zawsze interesuję sie daną tematyką czy to amerykańskiej polityki czy to historii Anglii. Z tego też względu jestem pełen podziwu dla widzów, którzy przed seansem określonego filmu studią dogłębnie jego tematykę. <sarkazm>

ocenił(a) film na 5
dave_semafor

łączę się w bólu :)

dave_semafor

Planowalam isc na ten film do kina , dobrze ze nie poszlam , pojde na pitt bula najnowszego hehe

Basiam1980

najnowsze kobiety mafi 2 , po zwiastunie najnowszym tez nie zachecaja (sceny z pilnikiem i polowaniem ... malo smieszne) , nie podoba mi w filmwebie ze nie mozna usuwac komentarzy , mozna edytowac tylko do 5minut !