6,4 27 tys. ocen
6,4 10 1 26833
4,2 6 krytyków
Fighting
powrót do forum filmu Fighting

6/10

ocenił(a) film na 6

Spodziewałem się czegoś lepszego, szczególnie po walkach, ale zawsze mogło być gorzej.

ocenił(a) film na 9
kincho2

Film ten jest bardzo niedoceniany.Chyba masa ludzi zgóry założyła,że to film pokroju Po Prostu Walcz(Never Back Down), który tak na marginesie bardzo lubię(za muzykę, nawalanki i fajne tyłki).Fighting to bardzo realistyczny film, i nie chodzi mi tylko o walki ale ogólnie.Ludzie,życie,miasto. Zwróćcie uwagę na dialogi.Momentami brzmią jakby aktorzy je improwizowali.Niektórzy z nich wyglądają jakby ściągnięto ich z ulicy.Nawet tak bardzo niedoceniany Channing Tatum pokazał się aktorsko.Terence Howard jak zawsze dobrze.Tutaj bardzo mi się sposób w jaki mówił.Uliczniak.
Fighting momentami czaruje swoją prostotą.Sceny w, których bohater podrywa podobającą mu sie dziewczynę łamanymi zdaniami czy zachowanie jej upartej babki. Świetna sprawa.Ale co się dziwić. Looknijcie na poprzedni film reżysera.To jego zasługa. Polecam ten film tym, którzy liczą na świetne walki i tym, którzy lubią kino offowe. Mówię wam momentami widać, że reżyser jeszcze nie dawno tym się zajmował.Troszkę klimat Rockiego czułem momentami.
No i muszę wspomnieć o walkach. Są kapitalne. Bardzo realistyczne i trzymaja w napięciu.Cios w twarz to cios w twarz.Siniaki widać już po chwili a zawodnik inaczej się rusza.Jak już pisałem. Ten film jest inny od NBD. I choć wiedziałem gdzie to wszystko zmierza to nie miało to dla mnie znaczenia. Cieszyłem się z miłego zaskoczenia.