6,4 27 tys. ocen
6,4 10 1 26831
4,2 6 krytyków
Fighting
powrót do forum filmu Fighting

To będzie najlepszy film o tematyce walki od bardzo dawna. Never Back Down może się schować (mimo to bardzo mi się podobał). Świetne sceny walki i tylko to się liczy. Fabuła nie jest ważna bo nie to w tym filmie tu chodzi. Najważniejsza jest walka!!! Krew, pot i łzy.

ocenił(a) film na 4
Valmont_3

Krwi w tym filmie nie zobaczysz. Sorry, kategoria PG-13. Łez raczej też bym się nie spodziewał. Ta kłoda, co gra główną rolę pewnie nawet nie potrafi płakać na zawołanie.

ocenił(a) film na 7
Ichthys

To oglądnij sobie Step Up (jest scena płaczu), ten aktor jest świetny zaczynając od :
- Step up
- Step up 2
- Wszyscy twoi święci (świetny dramat)
- G.I joe
- Parkour
Ten młody aktor dopiero się rozkręca.

ocenił(a) film na 4
Matis

Żałosny ten dorobek:

- Step up - badziewie dla gimnazjalistek
- Step up 2 - patrz wyżej
- Wszyscy twoi święci (świetny dramat) - to faktycznie może być coś niezłego
- G.I joe - zapowiada się badziewie dla dziesięciolatków
- Parkour - O tym filmie na razie nic nie wiadomo, więc bym go nie dawał jako przykładu

Jeśli już chcesz go reklamować, to wypada wspomnieć o roli w Public Enemies Michaela Manna.

ocenił(a) film na 7
Ichthys

No ale teraz prawie każdy film ma taką kategorię wiekową. Gdybym miał na to patrzeć to bym żadnego filmu nie obejrzał. Natomiast, jeśli chodzi o Channinga, to nie jest wcale takim złym aktorem i sądzę, że w tym filmie się w 100% sprawdzi. Czekam z niecierpliwością na premierę.

ocenił(a) film na 4
Valmont_3

"Gdybym miał na to patrzeć to bym żadnego filmu nie obejrzał. "

Zamiast tego obejrzałbyś parę dobrych ;)

ocenił(a) film na 7
Ichthys

Oglądałem wiele świetnych filmów. Chyba nie muszę podawać tytułów? Nie każdy film musi, być na najwyższym poziomie ze wspaniała grą aktorską i niesamowitym scenariuszem. Jest wiele filmów, które mają być czystą rozrywką i nic więcej, a do takich filmów zaliczam "Fighting". Proszę Cię nie pisz, że rozrywką będzie ten film bo się na nim uśmiejesz z gry aktorskiej itd. bo nie o taką rozrywkę mi chodziło:) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Valmont_3

Wiem o co chodzi, tylko że z reguły po takiej rozrywce czuję zażenowanie. No chyba, że jakiś browar się pojawi i fajna ekipa, wtedy wygląda to trochę inaczej :)

ocenił(a) film na 7
Ichthys

No i właśnie o to mi chodziło:) Alko, kilku kumpli do tego ten film i jest przyjemnie. Po seansie zawsze można się zacząć okładać z kumplami dla przedłużenia rozrywki:)

Valmont_3

Taaa jasne, przy alko z kumplami można obejrzeć Wyścig Śmierci, Przekręt albo inny dobry rozrywkowy film. To będzie kolejne badziewie jak każdy film z Tatumem, który nie jest aktorem, jest antyaktorem, a jego filmografia jest żałosna i nawet rólka w Public Enemies go nie uratuje.

Widać, że ten "film o walkach" jest przeznaczony dla małych dziewcznynek i dla kolesi, który po alko z kumplami idą do drugiego pokoju poklepać się po gołych tyłkach.

Logan_3

Antyaktor? Zaraz. Poczekaj, zajrzę do słownika języka polskiego. O niestety nie ma takiego słowa. Jak mi przykro - miało być inteligentnie, a wyszło jak zwykle.

Według mnie "Fighting" będzie świetnym filmem rozrywkowym!

Goku

Koleżko Goku, po co się czepiasz szczegółów skoro przekaz, nawet dla Ciebie był jasny (chyba, że nie). Na potrzeby podkreślenia jakości jego aktorstwa, stworzyłem takie przytoczyłem wymyślone na szybko, które dobrze oddaje talent i umięjętności Tatuma.

A film nie będzie dobry. Będzie tak samo beznadziejny jak Never Back Down czy inne stepapy.

ocenił(a) film na 7
Logan_3

Logan 3 co Ty pier...dolisz za przeproszeniem?! Po zwiastunie widać, że film będzie bardzo dobry. To jest film dla mas, dla osób które chcą miło spędzić czas. Ty oczywiście jesteś zajebistym znawcą i pewnie zaraz napiszesz, że dobrym filmem to jest mechaniczna pomarańcza, ojciec chrzestny itp. zaczniesz nam opowiadać o klasykach gatunku i że takie filmy nie mają miejsca w kinematografii. Człowieku obudź się wreszcie! Poza tym skoro uważasz, że ten film jest do bani to mi powiedz co zamierzasz obejrzeć w tym roku? Pewnie zbuntowanych albo brzydule z mamusią. Pozdro

ocenił(a) film na 5
Valmont_3

Możliwe, że Fighting będzie kolejnym średniakiem w filmografii Tatuma, ale... nazwisko reżysera daje mi nadzieję na dobry film. Bo debiut Montiel miał przynajmniej świetny.

Valmont_3

[cytat]To będzie najlepszy film o tematyce walki od bardzo dawna.[/cytat]

Prorok jakiś?

ocenił(a) film na 7
Tobi_

Hehehe. Prawie jak Nostradamus:P No ale tak poważnie, to po prostu takie są moje przeczucia. Może nie będzie w tym filmie latanie ze sztyletami i wskakiwania na trzy metrowe mury, ale za to klimat i sceny walki bardzo dobre. To nie będzie taki cukierkowy film jakim był "Never Back Down".

Valmont_3

"Never Back Down" było moim zdaniem fatalne, mam nadzieję że ten film nie będzie w tym samym stylu, bo jeśli tak to będziemy mieli w kinach kolejny marny film zachwycający chyba tylko czytelników jakże wspaniałego magazynu "bravo" ;]

ocenił(a) film na 5
Mo7979

Po obejrzeniu zapowiedzi tego filmu nie spodziewam się niczego lepszego od Never Back Down. Kolejny film dla mas (czytaj dla kasy).
Poza tym czytając Wasze opinie...
Kłócicie się o film walki, który tak naprawdę nie ma nic wspólnego z walką. Zwykłe uliczne potyczki przeniesione na salony.
Dla prawdziwych zwolenników filmów walki polecam:
1.Ip Men
2.Ong Bak

Pozdro

Shymi

zgodzę się z autorem powyżej ;)
dla prawdziwych zwolenników sztuk walki polecam IP MAN !! zwłaszcza że to film na faktach ;)
ale nie mówię że nie obejrzę fighting bo napewno obejrzę :]

Valmont_3

Czy od czasów IP Man (wszystkie części) i champion powstało coś równie efektownego pod względem scen walki?

ocenił(a) film na 7
tenszin

Wojownik

ocenił(a) film na 3
tenszin

Blood and Bone
http://www.filmweb.pl/film/Blood+and+Bone-2008-381265

Never Back Down, obie części
http://www.filmweb.pl/film/Po+prostu+walcz%21-2008-443860

Słabszy film, ale występuje w nim prawdziwy zawodnik MMA:
Here Comes the Boom
http://www.filmweb.pl/film/Mocne+uderzenie-2012-607936