7,4 15 tys. ocen
7,4 10 1 15093
7,0 11 krytyków
Film, że mucha nie siada
powrót do forum filmu Film, że mucha nie siada

3/10

ocenił(a) film na 3

Dlaczego jest taka wysoka ocena ? filmik denny,przedstawiony w prosty sposób w jaki każdy człowiek by podobnie wymyślił.Wniosek znany bardzo dobrze,tylko z powiedzeniem 'kur*a' ocena szła w górę.Żałosny,mnie nie rozśmieszył ani nic nie wnosi,bo każdy wie,że gdy są sukcesy to są też znajomi i na odwrót.Czy trzeba było przedstawiać to w taki sposób a żeby wszyscy o tym przypomnieli ? wątpię.

ocenił(a) film na 8
adult

Widzę, że nie rozumiesz o co chodzi w krótkometrażowych animacjach. Widać nawet lapidarna, prosta historyjka wymaga od widza pewnej kumatości.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Agathema

Hehe, to mówi ktoś kto Jackassów na 10 z serduszkiem ocenia :)

ocenił(a) film na 3
bozia2012

Jackass to Jackass, jest poza kategorią. Trudno nazwać to dokumentem i raczej nie szarpnęłabym się na porównywanie tego z Koreańskimi niewolnicami seksualnymi. A kiedy oglądam film krótkometrażowy, to jednak troszkę wymagam.

ocenił(a) film na 9
Agathema

Cojapacze.

"Jackass to Jackass", ale "Film, że" jakieś wyśrubowane wymaganie musi spełniać? Jeden i drugi to żart, dlaczego nie traktować ich tą samą miarą?

ocenił(a) film na 3
bozia2012

tak Cię boli, że nisko oceniłam jakąś animację?

ocenił(a) film na 9
Agathema

Boli mnie jak widzę podwójne standardy i jak ktoś zaczyna zdanie z małej litery.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
adult

Już się bałem, że tylko ja nie zrozumiałem specyficznego poczucia humoru autora...

ocenił(a) film na 3

<piona> :)

ocenił(a) film na 7
adult

Trzeba było wymyślić i stworzyć filmik denny i żałosny... Posypałyby się oklaski i wysokie noty.
Teraz tylko zazdrość pozostaje

ocenił(a) film na 3
edytka_m6

To tylko opinia-jakakolwiek zazdrość przeze mnie nie przemawia :) jest masa innych krótkometrażowych filmików, które oceniłam powyżej 8, a ten jedyne co wywołuje to wymuszony uśmiech na twarzy...

ocenił(a) film na 10
adult

Widać jesteś zbyt drętwy ;)

ocenił(a) film na 3
Artih

*zbyt drętwa
Nie,po prostu mi się nie spodobał .Raczej to wina różnych gustów,niż przywołanej przez ciebie 'drętwości' :)

adult

również nie urzekł mnie ten "film", końcowy monolog, w którym co drugie słowo to k.. spowodował taką niską ocenę u mnie.

ocenił(a) film na 3
missdesire

Dziwne,że jest aż tyle wielbicieli tego monologu.

adult

Zgadzam się, nie rozumiem tego.

ocenił(a) film na 8
adult

Opinia jest jak pewna tylna część ciała - każdemu życzę, żeby miał własną. Co zaś się tyczy tej animacji liczy się kontekst. Porównaj ten filmik z własnymi pracami zaliczeniowymi (i tyn ile osób chciało się z nimi zapoznać) to zrozumiesz ocenę.

A co do animacji:
- dopracowana wizualnie i ciekawa technika realizacji
- dobre spasowanie dźwięku z obrazem
- wkomponowanie kilku żartów (np. nawiązanie do Batmana)
- końcowy dialog został przemycony - patrz kontekst