6,5 6,8 tys. ocen
6,5 10 1 6776
6,6 9 krytyków
Flash Gordon
powrót do forum filmu Flash Gordon

bo dzisiaj juz mnie jakos nie wciagnał, nieco przestarzale efekty w niczym nie przeszkadzaja, film wygada calkiem ladnie, ale fabula raczej nie porywa

ocenił(a) film na 6
uncut

no moze narzekanie na slaba fabule jest nie na miejscu, bo wiadomo ze film jest z gatunku smieszno-kiczowatych, ale jak mowie nie wciagnal mnie niestety i nie zaciekawil

ocenił(a) film na 7
uncut

film za samą ścieżkę dźwiękową można autentycznie pokochać, sama scenografia oraz efekty również nie są złe, dają one nieco uroku tej całej kiczowatej otoczce, jeśli ktoś ceni sobie takie klimaty to myślę, że powinien być zadowolony. ja się do nich zaliczam, chociaż trochę szkoda, że główny bohater nie jest aż tak bad-assowaty, jak zapowiada do motyw muzyczny (flash! flaAaAash!!!). wygląda niczego sobie, ale miałem wrażenie, że więcej uczyniły te wszystkie poboczne postacie, flash sam zaś raczej jest bardziej symboliczny, że tak się wyrażę. tak czy inaczej - całkiem niezła zabawa.

uncut

Pluszowy Ted niedawno przypomnial mi o tym filmie, wiec postanowilem go sobie odswiezyc. Odswiezylem tez sobie "Diune" w podobnych klimatach. Dwa niesmiertelne, pelne uroku klasyki. Mam sentyment do takich filmow ;)